Від нормальної циркуляції крові залежать багато аспектів нашого здоров’я, включаючи захист від серцево-судинних хвороб, а також старечого недоумства. Існують певні продукти харчування, які підсилюють циркуляцію.
Гранат. Гранатовий сік багатий поліфенольними антиоксидантами і нітратами, які допомагають крові проходити через організм і насичувати киснем м’язову тканину. Дослідники з США з’ясували, що вживання 1 000 мг гранату за 30 хвилин до фізичних навантажень посилює кровотік, розширює кровоносні судини і покращує спортивні показники.
Цибуля. Насичений антиоксидантами флавоноїдами, а дослідження продемонстрували, що цей овоч покращує циркуляцію за рахунок розширення артерій і вен. Вживання 4,3 г цибулі щодня після основних прийомів їжі істотно підвищує показники розширення артерій і посилює кровотік. Цибуля має і протизапальну дію.
Часник. Сірчані компоненти на кшталт аліцину в часнику пов’язані зі зменшенням артеріального тиску за рахунок ослаблення стінок артерій і вен. Вживання таблеток з часником, що містять 1 200 мг аліцину двічі на день протягом трьох місяців, на 50% перевищує показники кровотоку.
Жирна риба. Макрель, форель або тунець містять велику кількість жирних кислот Омега-3. Вони сприяють виділенню окису азоту, який змішується з кров’ю і покращує кровообіг.
Помідор. Дослідження показують, що томатний екстракт розширює кровоносні судини, що покращує кровотік. Помідори знижують активність ангіотензинперетворювального ферменту в організмі. Цей фермент негативно впливає на показники артеріального тиску.