Імовірність збереження в шкірці хімічних добрив мінімальна: збирання картоплі відбувається, коли всі раніше застосовані гербіциди вже розпалися в ґрунті.
У картоплі буває шкірка товста й тонка, біла та червона.
Усе залежить від сорту, який безпосередньо впливає на смак продукту. Але це справа індивідуальна. Комусь подобається один сорт, комусь — інший.
У мундирі можна їсти будь-яку картоплю.
Головне, щоб вона була чистою і здоровою. І без ураження токсичною речовиною соланіном — його наявність видає зелений колір бульб.
У шкірці соланіну більше, ніж у решті частини, але це не означає, що очищену картоплю можна їсти.
Якщо ж картопля здорова, корисніше її готувати саме в мундирі. У відвареному або запеченому вигляді. Так найкраще зберігаються вітаміни та мінерали.