Кава є улюбленим напоєм багатьох людей, проте не всі знають про небезпеку поєднання кави з деякими продуктами. Сама по собі кава не несе в собі небезпеки, проте поєднання її з деякими продуктами може зашкодити здоров’ю.
Молоко
Експерти не рекомендують пити каву із продуктами, що містять кальцій. Слід уникати поєднання кави з молочними продуктами. З кожною чашкою кави виводиться 2-3 мг кальцію, добова норма – 1 тисяча мг кальцію. Тому, щоб знизити ризик переломів кісток і рекомендується випивати на день не більше 3 чашок кави.
Вітаміни
Кофеїн негативно впливає на засвоєння вітамінів, тому не рекомендується вживати каву в один прийом із вітамінними та мінералами. Між чашкою кави та прийомом вітамінів або мінералів має бути інтервал не менше години.
Рослинні джерела заліза
Не варти пити каву з рослинними продуктами, що містять негемове залізо. Поліфеноли, що містяться в каві сполуки, зв’язуються з негемовим залізом та зменшують його засвоєння. Тому слід уникати вживання кави з такими залізовмісними продуктами, як горох, боби, сочевиця, нут, соєві продукти.
Алкоголь
Енергія, що надається чашкою кави після алкоголю, може ввести в оману, людина недооцінить інтоксикацію, яка настає через прийом алкоголю. Крім того, суміш кави з алкоголем перевантажує печінку.