U-News » press release » Водозберігаючі технології для кухні: заощаджуємо кожну краплю
Всі новини

Водозберігаючі технології для кухні: заощаджуємо кожну краплю

Україна має обмежені водні ресурси. У деяких регіонах майже щороку трапляються сезонні посухи, які завдають шкоди сільському господарству та промисловості. Ми все ще перебуваємо в кращій ситуації, ніж деякі країни, де обмежений доступ до води був проблемою протягом багатьох років. Хоча це не відчувається в повсякденному житті, варто усвідомлювати це та постаратися, щоб ніколи не довелося стикатися з наслідками нестачі води. Багато джерел прісної води, наприклад, річки та озера, забруднені, тому непридатні для побутового використання. Очищення води та подальше її скидання у септики та каналізацію – це великі витрати, які також впливають на бюджет. Економити воду можна за допомогою водозберігаючих технологій на кухні, що дозволяють використовувати кожну краплю води. 

Економія води за допомогою сучасної сантехніки

  • Аерація води (зниження тиску в кранах) - одна з найпопулярніших і найвідоміших технологій, що використовуються в облаштуванні домашніх і професійних кухонь. Це робиться за допомогою аератора - спеціальної насадки для виливу. Система засмоктує повітря в арматуру та продуває воду. Завдяки цьому рішенню вода, що витікає з виливу, стає пінистою. Здається, що її стає більше при обережному відкритті водопровідного крану.  Завдяки цьому воно збільшується в обсязі та стає м'якою на дотик, що робить миття рук і посуду приємнішим, знижує витрати води. 
  • Змішувач з обмежувачем витрати води має вигляд вставки, вмонтованої у вилив, що знижує пропускну спроможність арматури, щоб із неї могло витікати до 60% менше води, ніж без неї. Обирають фітинг із обмежувачем витрат у залежності від того, скільки літрів за хвилину він споживає при безперервній роботі. У випадку змішувача для кухонної мийки ця витрата може становити всього близько 5 л/хв і не перевищувати 12 л/хв. 
  • Двоступінчасте регулювання води. У такій системі подача води можлива двома способами. Перший ступінь запускає середній потік води, який дуже економічний і достатній для більшості гігієнічних і збиральних робіт. Другий - активує сильний потік, що використовується набагато рідше - лише за необхідності.
  • Одна ручка замість двох кранів у змішувачах кухні - 1-важільні моделі змішувачів. Вони відзначаються модним мінімалістичним дизайном, великою зручністю налаштування потрібної температури води, а також згаданою раніше економією води.
  • Безконтактні змішувачі - економічне та сучасне рішення. Ці моделі оснащені датчиками руху та активують струмінь, коли підносите руки під вилив – виявлення може відбуватися, наприклад, в інфрачервоному діапазон. Однак, коли ви заберете руки, вода автоматично припиниться. У багатьох ситуаціях можна забути вимкнути воду, і безконтактні змішувачі запобігають цьому.
  • Ножні перемикачі гарячої та холодної води - не лише зручне, а й економічне рішення.  
  • Арматура із термостатом. Хоча термостатичні змішувачі цінуються насамперед за комфорт, який вони забезпечують під час миття посуду, слід пам'ятати, що вони ще й економічні. Користувач не витрачає час на пошуки ідеальної температури, яку потрібно завжди робити при відкритому крані. Залишається лише увімкнути фітинг та він автоматично встановить потрібні параметри.
  • Сучасне посудомийне обладання, оснащене моторизованою системою ополіскування, споживає до 17% менше води в порівнянні зі звичайною технікою.

Способи економії води у домогосподарствах, промисловості та закладах громадського харчування

1. Правильна експлуатація та обслуговування пристроїв. Спершу треба переконатися, що вода не витрачається її даремно через поганий стан ущільнювачів, трубопроводів та інших елементів установки. Кожен кран, що капає, або пристрій, який тече, породжує непотрібні витрати води. Тому слід регулярно перевіряти стан пристроїв, установок та вживати відповідних заходів при виявленні порушень у їх роботі. 

2. Раціональне застосування приладів - цикли миття. Запуск повноцінної посудомийної машини. допоможе заощадити і воду, і електроенергію, а також скоротити витрати мийних засобів.

3. Використання побутових стічних вод, одержаних з інших джерел. Збирати дощову воду, яка корисна для рослин і водночас може бути використана для іншої господарської діяльності. Завдяки цьому витрата води на водопровідних станціях обов'язково значно скоротиться.

4. Очищення та зниження жорсткості води. Жорстка вода містить велику кількість іонів кальцію та магнію, які утворюють відкладення на елементах установки та пристроях. При частому використанні посудомийної або кавомашини вапняний наліт утворюється дуже швидко, що ускладнює використання та погіршує якість роботи техніки. Необхідність постійного видалення відкладень призводить до марної витрати ресурсів. Цю проблему можна звести до мінімуму, вибравши пристрої, що мають вбудовану систему очищення води. 

Усі ці заходи сприяють підвищенню ефективності миття посуду, обладнання та роботи водоспоживаючих пристроїв. Вони також дозволяють поліпшити смак і зовнішній вигляд страв і напоїв, що подаються в кафе та ресторанах, знизити витрати на обслуговування і скоротити використання мийних засобів.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Щастя уже на порозі: знаки Зодіаку, для яких кінець травня стане приголомшливим
26 636
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
21 101
Як виглядає розкішний триповерховий маєток Тіни Кароль
18 208
Названо жирний продукт, який захищає від хвороб печінки і серця
18 098
Кардіологи назвали найбільш корисний для серця овоч
14 114
Неповнолітній син Кадирова вперше виступив на публіці, але ніхто не зрозумів, що він сказав - відео
13 839
Індонезієць через 12 днів після весілля дізнався, що його дружина - чоловік
11 184
Одягнув 13 сорочок, 5 пар трусів і 6 штанів: пасажир знайшов спосіб не платити за багаж у літаку
9 369
Медики назвали продукти, які здатні очистити мозок від алкоголю
9 115
Кардіолог назвала найкорисніші для серця продукти
9 054
Жінка із застряглим міксером у волоссі стала "зіркою" соцмереж
8 793
Чоловік 7 разів зірвав джекпот у лотереї: він поділився секретами успіху
8 359
Онкологи розповіли, які симптоми можуть попереджати про рак підшлункової залози
7 867
У Польщі 13-річна дівчинка несподівано народила під час шкільної екскурсії
0
Як не потрапити в поле зору поліції: 5 ознак, які привертають увагу патрульних
0
Якісний мас-маркет: Ніколас Карма розсекретив вартість луку Джамали (відео)
0
"Таємний коханець" Олі Полякової потрапив у ДТП: що сталося з Владом Міцкевичем (ВІДЕО)
0
В Україні змінилася процедура обов’язкового техогляду автомобілів
0
Повинен знати кожен: 10 речей, за які українських водіїв може оштрафувати поліція
0
Власникам авто нагадали три важливі правила миття "залізного коня" влітку
0
Як швидко відремонтувати фари і заощадити кошти: лайфхак від механіка
0
П’ять ранніх симптомів, які можуть сигналити про хвороби Паркінсона
0
Вчені назвали одну із причин погіршення роботи серця
0
“Червона рута” зробила Софію Ротару тою, ким вона є: легендарний композитор Володимир Івасюк доклав руку
0
Має знати кожен водій: що робити, якщо автомобіль не заводиться
0
Сашко Положинський відреагував на чутки, що зустрічається з відомою співачкою: «Є взаємна симпатія»
0
Чому жінки найповільніше худнуть в стегнах, і що можна з цим зробити

Про те, чому при схудненні жінки найповільніше втрачають ...

Названо найнеслухняніших дітей за знаком зодіаку: з ними буде нелегко

Деякі діти відрізняються бунтарським характером і ...

Психолог розповів, до чого призводить відсутність інтимної близькості у жінок

Психолог Джеймс Коан, який представляє університет ...