Один з принципів профілактики раку – підтримка здорової функції клітин. Цьому сприяє не тільки спосіб життя в цілому, але і деякі продукти харчування, які багаті сполуками, які вважаються “протираковими”. У цих трьох продуктах їх міститься найбільше.
Какао
Какао є висушеним і ферментованим насінням дерева какао. Воно популярне як основний інгредієнт шоколаду – він є найпоширенішим продуктом з какао. Однак через обробки, яку проходять шоколадні продукти, вони втрачають багато поживних речовин, які роблять і какао суперфудом.
Сире какао, з іншого боку, володіє відмінним живильним профілем і містить антиоксиданти – в ньому міститься в 40 разів більше антиоксидантів, ніж у чорниці.
Капуста броколі (особливо паростки)
Капуста броколі і паростки броколі є потужними вбивцями ракових клітин завдяки незвично високому вмісту сульфорафану.
“Сульфорафан – це багате сіркою з’єднання, яке можна знайти в інших хрестоцвітних овочах, таких як брюссельська капуста, шпинат і капуста. До сильних протиракових властивостей сульфорафана належить його здатність інгібувати ріст ракових клітин шляхом вивільнення антиоксидантних і детоксикаційних ферментів, які захищають організм від канцерогенів.
Різні дослідження в пробірці і на тварин також показали, що сульфорафан зменшує розмір і кількість різних типів ракових клітин”, – пише видання Health.News.
Чуфа (тигрові горіхи або земляний мигдаль)
Чуфа є багатим джерелом антиоксидантів, які захищають організм від шкідливих вільних радикалів. Одна унція (28 г) цих горіхів може забезпечити 278% рекомендованої добової дози вітаміну Е (одного з найпотужніших антиоксидантів).
Вони також здатні поліпшити травлення і серцево-судинне здоров’я, підвищити імунітет і регулювати рівень цукру в крові. В Україні їх можна купити в спеціалізованих магазинах здорового харчування.