Для нормального функціонування людського організму необхідні вуглеводи. Медики розповіли про п’ять найкорисніших продуктів з даною органічною речовиною.
Згідно з даними співробітників медичного центру в американському місті Клівленд, вживання цільного зерна запобігає виникненню і розвитку інсульту та інших хвороб серцево-судинної системи, а також знижує ризик розвитку цукрового діабету.
Бобові є носієм здорових, повільно засвоюваних вуглеводів, які збагачені корисними сполуками, наприклад, білками і фітохімічними речовинами. Вони допомагають при запальних процесах в організмі і відновлюють дезоксирибонуклеїнову кислоту.
Наступним продуктом медики назвали солодку картоплю. Він містить вітаміни А, В6 і С. Однак у великій кількості овоч може принести і шкоду організму, а саме – різко підвищити рівень цукру в крові. Що стосується цукіні, після вживання людина довше буде відчувати себе ситою. Це пояснюється наявністю білка і клітковини в складі.
Також фахівці рекомендують частіше їсти фрукти. Хоч в них і багато цукру, вони містять вітаміни і корисні мікроелементи. Яблука слід вживати з шкіркою, попередньо ретельно помивши їх водою.