Щоб прискорити спалювання жиру в тілі, німецькі експерти радять вживати досить багато їжі на сніданок, їсти білок і клітковину, включити в раціон перець.
Для активного спалювання жиру важливо добре харчуватися. Коли організм отримує сигнал про брак поживних компонентів, він знижує обмін речовин: при цьому сповільнюються всі важливі процеси, що сприяють спалюванню жиру, втрачається м’язова маса. Це небезпечно, оскільки м’язи є єдиною системою організму, яка стимулює втрату жиру.
«Для підтримки активного обміну речовин і витрати жиру важливі фізичні вправи і раціон», – підкреслює професор Андреас Пфайффер з Німецького інституту досліджень в області харчування.
Експерти дали кілька порад, які допомагають прискорити уповільнений жировий обмін і почати втрачати зайві кілограми.
Їжте щільний сніданок. За словами фахівців, отримуючи вранці енергетичний заряд у вигляді щільного сніданку, обмін речовин активізується належним чином. Американськими дослідниками було встановлено: люди, які споживають вранці від 22 до 55 відсотків своїх щоденних калорій, рідше мають проблему зайвої ваги.
Вживайте достатньо білка. Адекватне споживання білка має велике значення для нарощування м’язової маси. Стандартна рекомендована добова доза для середньої людини, яка не займається спортом, становить приблизно 46 грамів білка для жінок, 65 грамів для чоловіків. Якщо ви тренуєтеся, кількість білка повинна збільшуватися. Кращими харчовими джерелами білка є пісне м’ясо, риба, молочні продукти, яйця, горіхи, бобові.
Пам’ятайте про клітковину. Німецьке товариство харчування рекомендує щодня вживати мінімум 30 грамів клітковини. Його експерти пояснюють: харчові волокна підтримують травну систему, допомагають організму засвоювати важливі поживні речовини, підтримують стабільний рівень цукру в крові, перешкоджають переїдання. Нерозчинної клітковини багато в овочах, цільних крупах, бобових.
Перчіть їжу. Науково доведено, що капсаїцин (активний інгредієнт, що забезпечує гостроту перцю чилі) прискорює обмін речовин, разом з ним – спалювання жиру.
Уникайте перероблених продуктів. Численні хімічні речовини в їжі готового виробництва погано впливають на метаболічні процеси, в тому числі уповільнюють жировий обмін. Фахівці радять купувати натуральні свіжі, необроблені продукти і готувати з них.
Не допускайте дефіциту заліза. Воно необхідне для постачання м’язів киснем, дефіцит речовини знижує активність обміну речовин. Дієтологи помічають: з продуктів тваринного походження залізо засвоюється організмом краще, ніж з рослинних.