Навіть найякісніший кухонний посуд з часом втрачає свій первісний вигляд. Це дуже неприємно, але не завжди необоротно.
Пропонуємо вам дізнатися, як за допомогою простих та доступних домашніх засобів, видалити жовтизну з емальованої каструлі.
СОДА ТА ОЦЕТ
Приготуйте розчин із соди та оцту у співвідношенні 1:3. Нанесіть його на пожовклі ділянки каструлі або на всю поверхню емалі.
Залиште на 1 годину або довше для досягнення кращого ефекту, після чого ретельно промийте каструлю.
ЛИМОННИЙ СІК ТА СІЛЬ
Змішайте лимонний сік та сіль до отримання пастоподібної маси.
Нанесіть цю пасту на жовті ділянки та залиште на півгодини для дії, а потім ретельно промийте посуд.
ЛИМОННА КИСЛОТА
Приготуйте розчин, розвівши лимонну кислоту у воді. Зазвичай достатньо 1-2 столові ложки порошку на літр води.
Нанесіть отриманий розчин на жовті ділянки за допомогою губки або ганчірки та залиште посуд у розчині на півгодини або більше, щоб розчин встиг вплинути на жовті плями.
Після витримки ретельно промийте посуд з мильним розчином, щоб видалити залишки кислоти та будь-яких розчинених забруднень.