Часто в магазині важко вибрати стигле авокадо. Їх привозять зеленими, щоб краще зберігалися при транспортуванні. Як обрати смачне та стигле авокадо у супермаркеті, читайте у подробицях.
Вибираючи авокадо, не купуйте дуже велике, тому що найсмачнішим плодом вважають той, вага якого не більше 200 г. Краще взяти фрукт грушеподібної форми, не довший 10 сантиметрів. У свіжого авокадо повинна бути велика товста кісточка. Щоб перевірити чи плід достиглий, достатньо взяти його у руку й натиснути пальцями.
На авокадо повинні залишитися сліди від пальців у вигляді вм’ятини, але шкірка при цьому не повинна пошкодитися. Коли шкірка не витримує натискання, то авокадо переспіле, може бути темним всередині.
Якщо вм’ятина не утвориться, то плід зелений, але ви можете купити його й декілька днів почекати поки авокадо дозріє вдома. Можна купити тверде зелене авокадо, а вдома покласти його в пакет з яблуками або бананами, так воно за 2-3 дні достигне й буде м’яким.
Потрусіть авокадо, якщо кісточка всередині стукає, це означає, що плід гарно достиг, а кісточка відділиться легко від м’якоті. Зверніть увагу на плодоніжку авокадо. Вона не повинна бути сухою.