Цей продукт користується неймовірною популярністю в українців, адже вважається символом національної культури.
Сало – це улюблена закуска у багатьох через смакові особливості. Сало, товчене в салотовці, з часником, є однією з найпопулярніших приправ до борщу. Споживають його й сирим, і смаженим, і вареним, і печеним, з різноманітними прянощами, найчастіше з перцем, часником і кмином. У результаті вигляд та аромат такого частування швидко викликає апетит.
Але, як з’ясувалося, далеко не всім можна їсти сало. Як зазначають спеціалісти, не варто давати продукт дітям до трьох років, а також від ласощів доведеться відмовитися чоловікам та жінкам віком від 70 років або вживати дуже помірно.
Адже сало – це щільна їжа, яка потребує активності, зрілості ферментів, нормальної роботи жовчного міхура. У маленьких дітей із травленням можуть бути проблеми, а ось у людей похилого віку з жовчовиділенням. У результаті такий вид жиру спровокує надто велике навантаження на органи.
Крім цього, слід відмовитися від сала людям із гастритом, панкреатитом та холециститом. Не варто їсти продукт і тим, хто зіткнувся з виразковою хворобою дванадцятипалої кишки чи шлунка.