U-News » Здоров'я » 12 побічних ефектів від регулярного вживання вівсяної каші
Всі новини

12 побічних ефектів від регулярного вживання вівсяної каші

Більшість медиків та дієтологів ледь не співають дифірамби про користь вівсяної каші. Регулярне вживання вівсянки дійсно може створити диво з тілом, допомогти жити довше і просто смачно їсти.

Незважаючи на те, що вівсянка має величезну кількість позитивних сторін, ця каша має і кілька негативних побічних ефектів. Ми розповімо про обидві сторони цього продукту. 

ЧУДОВЕ ДЖЕРЕЛО КЛІТКОВИНИ

Багато дієтологи вважають, що вівсяна каша є одним із найздоровіших варіантів сніданку, який тільки можна придумати. Все тому, що вівсянка є сильним джерелом клітковини. Одна чашка вівсяної каші містить близько 8 г клітковини і це переважно розчинна клітковина, яка знижує рівень "поганого" холестерину і цукру в крові. Звичайна вівсянка допомагає підтримувати роботу травної системи і добре насичує організм, що допомагає контролювати вагу.

ВІДМІННЕ ДЖЕРЕЛО БІЛКА

Лише одна чашка вівсяної каші містить приблизно 10 г білка. Білок разом із клітковиною може довше залишати вас ситим. Вівсяна каша – це їжа з високим вмістом поживних речовин, що містить інші вітаміни та мінерали, такі як залізо, кальцій та магній.

Отримання достатньої кількості білка протягом дня може принести користь вашому здоров'ю різними способами. У звіті, опублікованому в Nutrients, було виявлено, що білок допомагає дорослим старше 40 років регулювати свій апетит, а також сприяє збільшенню м'язової маси та сили.

Інше дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що люди з надмірною вагою змогли схуднути після збільшення споживання білка до 30% від їх добової калорійності. Вівсяна каша, хоча в ній недостатньо білка на весь день, може бути відмінним вибором для початку дня, коли потрібний великий приріст білка.

ВІВСЯНКА ДОПОМАГАЄ СХУДНУТИ

Клітковина та поживні речовини вівсяної каші також пов'язані із втратою ваги. Ці характеристики підтримують у споживача відчуття ситості, що може запобігти переїданню калорій протягом дня. Якщо ви регулярно їсте вівсяну кашу, додайте до неї багаті антиоксидантами інгредієнти. Сухофрукти, горіхи та насіння, а також горіхове масло багаті мікроелементами, що підтримують велику кількість аспектів здоров'я організму.

ВІВСЯНКА СИТНА

У питанні "чи корисна вівсянка", багато позитивних ефектів походять від вмісту в ній клітковини. Вівсянка - це незбиране зерно з високим вмістом розчинної клітковини. Коли ви їсте розчинну клітковину, ваше травлення сповільнюється, що може збільшити почуття ситості. Регулярне вживання на сніданок їжі з високим вмістом клітковини, особливо у поєднанні з білком та/або "здоровими" жирами, як горіхи, часто тримає людей ситими протягом багатьох годин.

ЗНИЖУЄ "ПОГАНИЙ" ХОЛЕСТЕРИН

Вживаючи вівсяну кашу щодня, ви можете знизити загальний рівень холестерину, знизити рівень "поганого" холестерину та підвищити рівень "хорошого" холестерину. У вівсі є певний тип клітковини, званий бета-глюканом, який також можна знайти в ячмені та житі. За даними Frontiers in Nutrition, бета-глюкан може допомогти знизити рівень холестерину, сприяючи покращенню здорового мікробіома кишечника. Вівсянка залишається корисною не тільки як запарена у воді або молоці каша, але і при додаванні в інші продукти, наприклад, хліб або печиво.

ПОКРАЩУЄ ТРАВЛЕННЯ

Вміст клітковини у вівсяній каші покращує здоров'я шлунково-кишкового тракту та підтримує регулярний стілець. Експерти наголошують, що важливо збільшити споживання рідини зі збільшенням щоденного споживання клітковини.

ДОПОМАГАЄ КОНТРОЛЮВАТИ ЦУКОР У КРОВІ

Щоденне вживання вівсянки може допомогти контролювати рівень цукру в крові і це знову ж таки завдяки високому вмісту клітковини. Клітковина допомагає уповільнити швидкість, з якою вуглеводи з вашого раціону потрапляють у кров, завдяки чому рівень цукру в крові вирівнюється протягом дня. Клітковина у вівсянці справді робить її суперфудом, тому для багатьох буде корисно їсти цю кашу регулярно.

ЗДОРОВ'Я СЕРЦЯ

Овес — це інгредієнт, який деякий час був у центрі уваги фахівців зі здоров'я серця. Дослідження продовжують показувати, що регулярне вживання вівсянки, як зазначалося вище, знижує рівень холестерину. Точніше, розчинна клітковина у вівсянці може допомогти знизити рівень поганого холестерину, що є критично важливим для правильного функціонування серцево-судинної системи.

ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИ

Овес – популярне зерно, яке люблять за його поживну та лікувальну цінність. Незважаючи на звичайний страх перед вуглеводами, вівсяна каша корисна. На відміну від звичайних пластівців овес містить не лише вуглеводи та клітковину, а й безліч вітамінів та мінералів.

ПОЛІПШЕННЯ СТАНУ ШКІРИ

Експерти наголошують, що колоїдна вівсяна каша допомагає підтримувати шкіру чистою та зволоженою. Вівсянка також допомагає лікувати такі захворювання шкіри як екзема.

ЗДУТТЯ ЖИВОТА

Вівсяна каша приносить багато позитивних переваг вашому здоров'ю. З такими побічними ефектами, як поліпшення травлення, потенційна втрата ваги, покращення здоров'я серця та більше відчуття ситості, важко заперечувати, що вівсяна каша корисна. Однак цей продукт також може спричинити деякі небажані побічні ефекти.

Якщо ви нечасто вживаєте овес, він може спричинити здуття живота, тому краще починати з невеликої порції. Цілісні зерна, такі як пшениця і овес, містять багато клітковини, глюкози та крохмалю. Всі вони поглинаються бактеріями в кишечнику, що призводить до виділення газів та здуття живота у деяких людей. Тому, якщо ви зіткнулися з такою проблемою при вживанні вівсяної каші, просто необхідно знизити розміри порції страви.

ЗБІЛЬШЕННЯ ВАГИ

Хоч би як це суперечило пункту про зниження ваги, але вживання занадто великої кількості вівсянки може спричинити різкий набір ваги. Ключовим тут є те, скільки і що ви додаєте у вівсяну кашу. Якщо як начинка ви використовуєте багато горіхів, олії, цукру або варення, то страва може стати вже не дієтичною.

Експерти відзначають, що люди зазвичай хочуть, щоб вівсяна каша була солодшою, тому додають цукор, шоколадну стружку, варення та інші солодкі продукти, що зрештою знижує загальну поживну цінність вівсяної каші, оскільки ці добавки додають додаткові калорії, жир, цукор та вуглеводи. .

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Проти тромбів і для серця: названий простий, але корисний квітковий чай
32 644
Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз
31 792
Названо чотири знаки зодіаку, які з віком стають ще красивішими: ось у чому їх секрет
31 721
Шукає жінку для стосунків без зобов'язань: чоловік залишив на лавці записку й став "героєм"
22 054
Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка
19 948
В Києві сотні чоловіків "штурмують" ТЦК: командування відреагувало на черги
19 852
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
16 738
Лікарі назвали ознаки, які вкажуть на необхідність очистити печінку
16 658
Пасажирка розважила людей у ​​метро танцем на жердині
16 163
Ірина Білик показала свого 24-річного сина від першого шлюбу
15 674
Більша за машину: у Дніпрі помітили авто, яке везло на даху величезну альтанку
14 229
Злодій під час пограбування випав із вентиляційної шахти та "загубив" труси зі штанами – фото
14 226
“Шкідливий” продукт назвали простим засобом для довголіття
12 164
Китай робить війну в Україні вічною – заява держсекретаря США Блінкена
0
Головнокомандувач ЗСУ розкрив кадри ударів по ворожій армії в Донецькій та Запорізькій областях
0
ЗСУ показали бойове застосування високоточних керованих авіабомб
0
98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного
0
Думав, що це шахраї: чоловік ігнорував дзвінки про виграш понад 1 млн у лотерею
0
В Італії сфотографували рідкісний Aston Martin на українських номерах
0
Єва Лонгорія заради порятунку сина вирішила попрощатися з Голлівудом
0
Жерара Депардьє затримали в Парижі через численні звинувачення в сексуальному насиллі
0
У блакитному та червоному кольорі: красива Дженніфер Гарнер на червоній доріжці церемонії
0
Студентка з Великобританії придумала геніальний лайфхак, який допоможе заспокоїти собаку під час феєрверку
0
Які машини краще не купувати: названо “чорний список” проблемних ознак
0
Чому в дизельних двигунах споживання палива менше, ніж у бензинових
0
Відродження легенди. Mazda 6 повернеться на ринок у вигляді електрокара і гібрида
0
Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...

Господині розповіли про особливості холодного способу засолювання сала

Солоне сало мусить бути м’яким, щоб тануло в роті. А таким ...

Буде дуже красиво: 5 незвичайних способів пофарбувати яйця до Великодня

Вже зовсім скоро ми будемо переривати Інтернет у пошуках ...