Сама по собі риба дуже корисна, адже вона містить багато вітамінів і корисних для здоров'я речовин. Однак у поєднанні з деякими продуктами риба стає небезпечною та принесе більше шкоди, ніж користі. Розповідаємо, з чим не можна їсти рибу.
Риба – це білковий продукт, а жирні сорти риби є білково-жировим продуктом, який довше перетравлюється. Дієтологи рекомендують не обтяжувати рибу складними продуктами, адже це може призвести до розладу шлунка.
Експерти не рекомендують їсти рибу з наступними продуктами:
- Молоко;
- Фрукти;
- Гриби;
- Усі крупи крім розсипчастого рису;
- Бобові.
Всі ці продукти самі по собі можуть виступати як повноцінна страва і при поєднанні з іншим рівноцінним компонентом призведуть до тривалого перетравлення та тяжкості у животі, особливо при проблемах з органами шлунково-кишкового тракту.
Дієтологи рекомендують поєднувати рибу з овочами, у тому числі з помідорами, картоплею, цибулею, зеленню, морквою. Найкраще готувати тушковані, варені, свіжі та мариновані овочі. Також з рибою чудово поєднується сік лимона, він сприяє кращому перетравленню білкової їжі.