За даними дослідження, проведеного в США, одним з найбільш корисних продуктів для мозку є молоко – завдяки молочним вуглеводам поліпшується його функціонування.
Молоко при відсутності непереносимості лактози може бути ідеальним продуктом для підтримки мозку в хорошому стані. Нове дослідження Медичного центру Університету Канзасу виявило його позитивний ефект на когнітивну діяльність.
Дослідження виявило, що більш високе споживання молочних продуктів пов’язане із зростанням концентрації в мозку антиоксиданту глутатіону , використовуваного для боротьби з окислювальним стресом.
На питання, як споживання молочних продуктів може привести до збільшення глутатіону в мозку, дослідники відповідають, що це може бути пов’язано з амінокислотою цистеїном, якою насичені молочні продукти. Цистеїн відіграє важливу роль у виробництві глутатіону. Крім того, “молочка” насичена кальцієм і рибофлавіном – ці речовини теж підтримують його високий рівень.
Враховуючи дані результати, вживання достатньої кількості молочних продуктів слід вважати дуже важливим для збереження здоров’я мозку, резюмують наукові фахівці.
“Вживаючи молоко, Ви краще задовольняєте потреби мозку в поживних речовинах”, – констатують вони.
Тепер вчені хочуть визначити ідеальний для вживання молока час, щоб зробити його позитивний вплив на когнітивне здоров’я максимально сильним.