Кожен вид цибулі має свій унікальний смак. Так, для червоної цибулі характерний м’який смак, для білої цибулі — гострий смак, а зелена цибуля, або цибуля-порей, відрізняється ароматом.
Відрізняються вони за складом. Біла цибуля містить більше антиоксидантів, які зменшують запалення, а червона — ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Коли і яку з них краще вибрати?
Зелена цибуля містить вітаміни групи В та велику кількість мінералів, таких як мідь, залізо, марганець та кальцій. Крім того, вона є добрим джерелом фолієвої кислоти. Остання сприяє утворенню нових клітин, що дозволяє зберегти пружність шкіри та продовжити молодість, розказує МедПравда.
Червона цибуля багата флавоноїдами та антиоксидантами, такими як антоціани. Вони захищають клітини від ушкоджень вільними радикалами. Це дозволяє знизити ризик розвитку серцевих та онкологічних захворювань, а також діабету.
Крім того, червона цибуля багата на вітаміни C і К, які допомагають зміцнити імунітет і кісткову системи. Також вона сприяє нормалізації рівня цукру на крові.
Біла цибуля містить аліцин, який має потужні антибактеріальні властивості. Це допомагає зміцнити імунітет та перешкоджає розвитку інфекційних захворювань.
Також у білій цибулі є корисні для здоров’я серця флавоноїди. Вони знижують рівень холестерину в крові та покращують кровообіг.
Крім цього, біла цибуля допомагає у боротьбі з бактеріальними інфекціями, такими як бронхіт, пневмонія, грип та застуда, та покращує травлення.
Вибір сорту цибулі залежить від особистих переваг. Однак різноманітність у раціоні важлива для отримання широкого спектра поживних речовин. Тому найкраще включати до свого раціону різні види цибулі, щоб отримати максимальну користь для здоров’я.