Вчені назвали сім продуктів, які здатні вплинути на організм жінки. Зазначається, що їх регулярне вживання допоможе зберегти не тільки здоров'я, а й жіночу красу.
Так, з метою профілактики різного роду хронічних недуг жінкам рекомендують частіше додавати до свого раціону чорнослив, зелень, насіння льону, жирну рибу, волоський горіх і ферментовані продукти.
Ягодами найкраще балувати себе до кількох разів на день, причому найкориснішими з них будуть полуниця та малина, оскільки вони знижують ризик розвитку онкологічних захворювань молочних залоз. А ось горіхи допомагають підвищити колонії корисних бактерій у кишечнику, а також контролюють відчуття апетиту.
Щодо жирної риби, то вона буде надзвичайно корисною при вагітності, оскільки скорочує ризики передчасних пологів та розвитку захворювань серцево-судинної системи. Не менш корисними виявилися ферментовані продукти, насамперед, йогурт з кефіром та квашена капуста, які дозволяють забезпечити організму ефективну профілактику захворювань сечостатевої системи, а також нормалізувати роботу ШКТ.
Звернути увагу варто також на шпинат та мангольд, у яких міститься велика кількість клітковини, магнію, кальцію, фолату та вітамінів груп А та К. Ці мікроелементи несуть чимало користі для жінок у дітородному віці.