Наявність в раціоні червоного м’яса може негативним чином відбивається на тривалості життя у чоловіків. Відповідні висновки зроблені вченими з США за підсумками проведеного дослідження.
В ході роботи її автори вивчили дані про стан здоров’я більш ніж 43 тисяч чоловіків. Середній вік останніх перебував у межах 53 років. На момент старту дослідження в учасників не спостерігалося серйозних захворювань серцево-судинної системи або онкології.
Однак спостереження показали, що у часто включають в раціон червоне м’ясо чоловіків більше ризиків зіткнутися з недугами, що зачіпають судини і серце.
Відмова від продукту може позитивним чином впливати на тривалість життя, вважають дослідники. Крім того, більш корисним буде включення в повсякденне меню цільнозернових продуктів.