U-News » Політика » Херем: я повністю впевнений, що Естонія виграла б війну
Всі новини

Херем: я повністю впевнений, що Естонія виграла б війну

 

Росії не потрібно готуватися протягом трьох років після війни в Україні, і у випадку нападу Естонія зможе відбити ворога, сказав глава Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем.

Глава Сил оборони генерал Мартін Херем на засіданні президії Академії наук у середу розповів про військової оборони Естонії.

"На даний момент я не бачу військової загрози безпосередньо за кордоном", – почав свій виступ генерал Херем. Він пояснив, що перед початком війни є період, коли в країні починаються приготування, які, однак, не особливо впливають на громадськість.

Коли загроза зростає, країна підвищує обороноздатність – це означає мобілізацію.

На прикладі України у Естонії є достатньо часу, щоб підготуватися, якщо загроза зросте. "Готуються – це питання не знань, а рішень", – сказав Херем.

Якщо Естонія мобілізує 43 000 солдатів, це буде коштувати майже два мільйони євро в день. "Це не такі вже великі гроші порівняно з тим, що ці люди більше не вносять вклад в економіку. Фіни кажуть, що якщо вони мобілізують 250 000, то країна може збанкрутувати за місяць", – сказав генерал.

Сили НАТО вже тут

Херем пояснив, що Естонії не потрібно чекати прибуття НАТО, бо НАТО вже тут. "Сьогоднішня система така, що НАТО тут і нікуди не зникає, а стає ще більше, коли є ознаки загрози", – сказав він.

У НАТО є конкретні бойові плани з оборони Естонії. "Сьогодні у нас є конкретні люди, які приїжджають в Естонію, тренуються і готові дуже швидко реагувати", – сказав Херем.

Росії не потрібно збиратися три роки після війни в Україні, щоб напасти на наступну країну.

За його словами, сучасна військова машина Росії працює настільки добре, що якщо РФ захоче провести одну місячну військову операцію проти Естонії, Латвії або Литви, навіть знаючи, що у військовому відношенні програє, для цього їй не знадобиться особлива підготовка.

Мета Росії може бути не в тому, щоб виграти війну, а в тому, щоб створити напруженість, яку потім можна використовувати.

"Результатом цієї [російської атаки] може бути наша військова перемога – на їх боці 20 000 загиблих, а на нашій лише 1000. Але наша військова перемога буде досить непристойним і більшість з вас сказали б, що головнокомандувач був дурний, а політики не виділили достатньо коштів – ми б посварилися і звинуватили б також латишів і німців у тому, що вони були надто повільні. Це може бути метою Росії, яку вона згодом використовують", – сказав Херем.

Херем: Росія готується до війни – в цьому немає ніяких сумнівів

Глава Сил оборони сказав, що плани НАТО носять оборонний характер, але, незважаючи на це, Росія готується до війни. "Я бачив плани НАТО. Не існує такого плану, при якому сині стрілки перетинали б кордон Росії до її агресії", – сказав Херем.

Херем сказав, що Росія створює напруженість у зонах інтересів, використовуючи саботаж. "Більше місяця тому поліція затримала десятки саботажників, найнятих і навчених російськими спецслужбами, щоб здійснювати акти, здатні викликати напругу в суспільстві", – сказав він.

Глава військового відомства перерахував атаку на автомобіль міністра внутрішніх справ або підпал складу як приклади актів саботажу, в яких Росія пізніше могла б звинуватити когось іншого. "Вона робить це не тільки в Естонії, але і в інших країнах Балтії та Польщі", – додав Херем.

Конфлікти в інших частинах світу заохочують російську агресію

Глава Сил оборони зазначив, що якщо Росія виведе війська з України, а в іншій частині світу відбудеться якийсь резонансний конфлікт, то перед Росією відкриється вікно можливостей для нової агресії.

"Хто, чорт візьми, скаже, що Путін, Сі Цзіньпін і цей хлопець в Кореї не домовляться між собою?" – запитав він.

Херем розповів про наявному в північно-східній Естонії 155-міліметровому боєприпас Vulcano для самохідних гаубиць До-9 з радіусом стрільби 90 кілометрів, який вже протестований і надійде в цьому році, стріляючи з відстані 70 кілометрів з точністю до одного метра.

У південно-східній Естонії розмістяться безпілотні ударні дрони Mini Harpy з радіусом дії 90 кілометрів, здатні знаходити об'єкти в пункті призначення за 20 хвилин, і жоден танк не зможе протистояти їм, не кажучи вже про більш дрібних речах, пояснив Херем.

Eesti отримає в наступному році системи HIMARS з дальністю стрільби понад 300 кілометрів, а також протикорабельні ракети Blue Spear з дальністю стрільби 280 кілометрів.

"Добрим словом чи киберспособностями ми не втримаємо Росію на відстані. На прикладі України є тільки один засіб – смертоносна сила", – сказав генерал.

Балтійське море буде закрито з першого моменту агресії

Естонія, Фінляндія та Швеція відразу ж з перших хвилин агресії візьмуть під контроль ситуацію в Балтійському морі. "Якщо ми закриємо Балтійське море, як збираєшся доставляти картоплю з Петербурга в Калінінград?" – запитав Херем.

Збройні сили супротивника, що входять на територію Естонії, будуть зупинені піхотою або танками.

"А всіх тих, хто спробує на нас впливати з відстані в 50 або 100 кілометрів, як це відбувається сьогодні в Україні, тих ми рознесемо вщент! Ми знищимо їх не в Раквере або Нарві, а в Івангороді, Печорах або десь там", – сказав Херем.

"Якщо ходять легенди, що ми купили щось у американців або ізраїльтян, з чого нам не можна стріляти через кордон, то це не відповідає дійсності. Це було ясно з самого початку", – сказав генерал.

Херем сказав, що повністю впевнений, що Естонія переможе у військовому відношенні, але питання в тому, наскільки непривабливою буде ця перемога.

Відмітка і підготовка укриттів, за словами генерала, також вкрай важливі.

Україна показує, що ППО не рятує від усього

Херем сказав, що ракети ЗРК С-300, використовувані Росією, летять з такою швидкістю, що жодна система ППО досі не змогла їх перехопити.

"Планують бомби запускаються з відстані 60 кілометрів від мети. Єдиний спосіб протистояти їм – знищити інфраструктуру противника", – сказав генерал.

Херем сказав, що ППО середньої дальності занадто дорога для боротьби з дрона. Замість цього слід розробити важкі кулемети і гармати, модернізувати їх тепловізорами, акустичними датчиками і обчислювальними системами.

"В даний час ситуація непогана – нам слід не боятися приходу війни, а скоріше того, що ми до неї не підготуємося", – уклав глава Сил оборони.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз
34 968
Проти тромбів і для серця: названий простий, але корисний квітковий чай
33 157
Не "Пасха" і не "куліч": як правильно говорити українською
30 128
Шукає жінку для стосунків без зобов'язань: чоловік залишив на лавці записку й став "героєм"
22 662
Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка
21 149
В Києві сотні чоловіків "штурмують" ТЦК: командування відреагувало на черги
20 497
Іван Попович пояснив, чому Микола Гнатюк став монахом
17 601
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
17 117
Лікарі назвали ознаки, які вкажуть на необхідність очистити печінку
16 958
Пасажирка розважила людей у ​​метро танцем на жердині
16 477
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
16 070
Ірина Білик показала свого 24-річного сина від першого шлюбу
16 032
Злодій під час пограбування випав із вентиляційної шахти та "загубив" труси зі штанами – фото
14 543
Експерти розповіли про корисну альтернативу продуктам, які підвищують холестерин
1
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
1
Українська модель Ліза Коваленко влаштувала "брудну" зйомку в бікіні
0
"Яке ваше діло?" Євген Кошовий розповів, де зараз його доньки і куди вступатиме 16-річна Варвара
0
Між життям та смертю: співаку Віктору Павліку зроблять термінову операцію на серці
0
Настя Каменських висловилася про стосунки з молодим співаком, з яким мило фліртувала у новому кліпі
0
Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні
0
Росія розширює тіньовий флот і перейменовує судна — подробиці
0
Ризики для цивільної авіації: РФ глушить сигнал GPS над країнами Балтії
0
У Німеччині розпочався суд над офіцером Бундесверу за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії - деталі
0
Як використовувати лак для волосся в побуті: Лайфхаки, що діють
0
Бездротова чи дротова зарядка: що краще обрати для свого гаджета
0
Чистий четвер 2024: головні прикмети цього дня
0
Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...

Господині розповіли про особливості холодного способу засолювання сала

Солоне сало мусить бути м’яким, щоб тануло в роті. А таким ...

Буде дуже красиво: 5 незвичайних способів пофарбувати яйця до Великодня

Вже зовсім скоро ми будемо переривати Інтернет у пошуках ...