Сучасні дієти, як правило, містять мало омега – 3 і багато омега-6 жирних кислот. Ці кислоти є попередниками оксиліпінів – молекул, що беруть участь в регулюванні болю і запалення.
Останні дослідження показали, що дотримання дієти, багатої омега-3, може знизити частоту і тяжкість головних болів.
Оксіліпіни з жирних кислот омега-3 мають знеболюючу дію, в той час як оксіліпіни з жирних кислот омега-6 можуть спровокувати мігрень і посилити її. “Результати засновані на даних 182 пацієнтів з Університету Північної Кароліни в США, які скаржилися на мігрені протягом 5-20 днів на місяць”, – йдеться в повідомленні.
В ході випробувань дієта з високим вмістом омега-3 призвела до зниження тривалості, частоти та інтенсивності головного болю. Додаткову користь показало одночасне зниження кількості омега-6 в раціоні.
Незважаючи на якісну підготовку дослідження вчені відзначили деякі обмеження при трактуванні результатів. Це складність для пацієнтів дотримуватися суворої дієти і той факт, що більшість учасників були молодими жінками, тому отримані дані можуть не ставитися до дітей, чоловіків, літніх або інших груп населення.