U-News » Здоров'я » Які продукти не можна повторно розігрівати
Всі новини

Які продукти не можна повторно розігрівати

 Будь-яка людина погодиться, що розігріта їжа значно смачніша за холодну. Але далеко не кожен продукт можна повторно розігрівати з різних причин.

Подібні тонкощі знає не багато людей, але якщо людина за здорове харчування та корисні продукти, то взяти до уваги доведеться таку інформацію.

Тож вкрай не рекомендується розігрівати:

Часник

Він не тільки надає стравам приголомшливого запаху та гостроти, але й корисний сам по собі. Застосовується в великій кількості страв, але від повторної теплової обробки може втратити всі свої особливості, причому настільки, що стає просто ароматичною добавкою.

М’ясо курки

Чи є основою для раціону низькокалорійного харчування, та й просто досить універсальним продуктом, але, як з’ясувалося, також не любить повторний розігрів.

Суть полягає в його білковому складі, а точніше в тому, що він змінюється, стаючи важчим для засвоєння. Це може зпровокувати нетравлення та інші проблеми з стравоходом.

Рис

Здавалося б, яка проблема може бути з рисом. Він максимально простий за своїм складом та приготуванням, але причина криється в бактеріях.

Якщо точніше, то при частій температурній обробці в ньому можуть з прискореною силою розвиватися шкідливі мікроорганізми, і навіть хороший підігрів їх не знищує.

До речі, подібна проблема стосується також картоплі, особливо якщо її теплова обробка була не дуже ретельною і без високих температур.

Гриби

Гриби можуть стати небезпечні, якщо приготувати їх неправильно, а повторна теплова обробка як рулетка. Мало того, що змінюються білкові сполуки, стаючи тяжкими для засвоєння, так ще й інші елементи вступають у хімічну реакцію, провокуючи виникнення отрути.

Все це не скасовує того, що через неправильну обробку в них можуть з’являтися бактерії, які не усуваються при повторному підігріві.

Зелень

Як не дивно, але розігрів погано позначається практично на будь-якій зелені. Стосується це як перетворення речовин (тобто корисні вони лише у сирому вигляді, а обробленому стають небезпечними), і теплової обробки, особливо повторної (більшість корисних речовин просто випаровується).

Ріпа

Здавалося б, це максимально простий овоч, який має корисні властивості. Але тільки в сирому вигляді або при разовій тепловій обробці.

Якщо повторити процес, то всі нітрати, яких у ній надміру, перетворюються на токсини, якими людина ризикує серйозно отруїтися при вживанні.

Враховуючи, скільки людина може розігрівати той чи інший продукт, подібні особливості варто враховувати, якщо немає бажання отримати тяжке отруєння.

Стосується це і невеликого розігріву. Тобто повторна температурна обробка небажана взагалі, а в іншому все залежить від страви і продуктів, що використовуються (іноді виходить так, що один продукт може нейтралізувати інший, але це рідкість, і сподіватися на це не варто).

Додати коментар

Читають Коментують
Рибалка з США спіймав окуня-гіганта: вага риби може побити усі світові рекорди
19 497
Як виглядає географія від Лаврова: глобус з новими кордонами Росії як подарунок майбутнього
16 616
Вчені з’ясували, проживання на яких поверхах найшкідливіше для здоров’я
15 939
Такого ще не бачив: чоловік знайшов у Карпатах хату, де 100 років тому "зупинився час"
13 884
Як солоний огірок: світ знову сміється з новорічної ялинки у Лондоні
12 257
Названо найкорисніший чай для мозку і фігури: дозволено пити щодня
12 147
Мережу розсмішила історія українки в Польщі, яка купила дитині на свято в дитсадок костюм: що з ним не так
11 802
Новий конфуз: Меган Маркл осоромилася на кухні, але навіть цього не помітила
9 620
За відмову партнеру у сексі можна потрапити до в’язниці: про який злочин йдеться
9 112
Названо 3 напої, що тримають під контролем рівень цукру в крові
8 925
Не лише алкоголь: медики назвали три звички, що руйнують печінку
8 587
Вчені назвали унікальний продукт, який є профілактикою 4 видів раку
8 293
3 продукти, які потрібно їсти регулярно, для здорового серця
8 095
Могилевська різко відповіла на закиди про всиновлення дітей і "нерідну маму"
4
Матері 6-річної дівчинки, пораненої у Куп’янську, оголосили підозру через ігнорування евакуації
2
28-річний Melovin, який місяць тому заручився з бойфрендом, повідомив про поповнення в їхній сім'ї
1
У радіоведучого Слави Дьоміна загинула сусідка внаслідок повітряної російської атаки
1
Кому 2026 рік принесе удачу та перемоги: щаслива четвірка знаків зодіаку
1
Треба записатися у зал: Безугла після скандалу в Раді вирішила стати боксеркою
1
Такого ще не бачив: чоловік знайшов у Карпатах хату, де 100 років тому "зупинився час"
1
Шість місяців на курячому філе та цвітній капусті: чим закінчилася дієта жінки
1
У поліклініці Кремля заявили про можливість "продовжити життя до 120 років"
1
Розчиняється в океані без сліду: винахід учених з Японії може врятувати Землю
1
З 1 січня пенсії призупинять без ідентифікації: кого зобов’язали пройти перевірку
1
Кінець напруги: три знаки Зодіаку, які ось-ось нарешті зітхнуть із полегшенням
0
Де зараз співак Іво Бобул, на піснях якого виросли покоління
0
Домашній «жироспалювач»: рецепт імбирного напою, який допомагає схуднути

Імбир — це один з тих продуктів, який діє м'яко, але дає ...

Зимове сонцестояння 2025: точна дата і 4 перевірені ритуали для залучення удачі та достатку

Зимове сонцестояння — одне з найпотужніших астрономічних та ...

Чи готові ви до нових романтичних зв’язків після важкого розриву: головні ознаки

Розставання з коханою людиною — одне з найболючіших ...