U-News » Здоров'я » Які продукти не можна повторно розігрівати
Всі новини

Які продукти не можна повторно розігрівати

 Будь-яка людина погодиться, що розігріта їжа значно смачніша за холодну. Але далеко не кожен продукт можна повторно розігрівати з різних причин.

Подібні тонкощі знає не багато людей, але якщо людина за здорове харчування та корисні продукти, то взяти до уваги доведеться таку інформацію.

Тож вкрай не рекомендується розігрівати:

Часник

Він не тільки надає стравам приголомшливого запаху та гостроти, але й корисний сам по собі. Застосовується в великій кількості страв, але від повторної теплової обробки може втратити всі свої особливості, причому настільки, що стає просто ароматичною добавкою.

М’ясо курки

Чи є основою для раціону низькокалорійного харчування, та й просто досить універсальним продуктом, але, як з’ясувалося, також не любить повторний розігрів.

Суть полягає в його білковому складі, а точніше в тому, що він змінюється, стаючи важчим для засвоєння. Це може зпровокувати нетравлення та інші проблеми з стравоходом.

Рис

Здавалося б, яка проблема може бути з рисом. Він максимально простий за своїм складом та приготуванням, але причина криється в бактеріях.

Якщо точніше, то при частій температурній обробці в ньому можуть з прискореною силою розвиватися шкідливі мікроорганізми, і навіть хороший підігрів їх не знищує.

До речі, подібна проблема стосується також картоплі, особливо якщо її теплова обробка була не дуже ретельною і без високих температур.

Гриби

Гриби можуть стати небезпечні, якщо приготувати їх неправильно, а повторна теплова обробка як рулетка. Мало того, що змінюються білкові сполуки, стаючи тяжкими для засвоєння, так ще й інші елементи вступають у хімічну реакцію, провокуючи виникнення отрути.

Все це не скасовує того, що через неправильну обробку в них можуть з’являтися бактерії, які не усуваються при повторному підігріві.

Зелень

Як не дивно, але розігрів погано позначається практично на будь-якій зелені. Стосується це як перетворення речовин (тобто корисні вони лише у сирому вигляді, а обробленому стають небезпечними), і теплової обробки, особливо повторної (більшість корисних речовин просто випаровується).

Ріпа

Здавалося б, це максимально простий овоч, який має корисні властивості. Але тільки в сирому вигляді або при разовій тепловій обробці.

Якщо повторити процес, то всі нітрати, яких у ній надміру, перетворюються на токсини, якими людина ризикує серйозно отруїтися при вживанні.

Враховуючи, скільки людина може розігрівати той чи інший продукт, подібні особливості варто враховувати, якщо немає бажання отримати тяжке отруєння.

Стосується це і невеликого розігріву. Тобто повторна температурна обробка небажана взагалі, а в іншому все залежить від страви і продуктів, що використовуються (іноді виходить так, що один продукт може нейтралізувати інший, але це рідкість, і сподіватися на це не варто).


Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
45 788
Відома українська співачка зменшила груди й показалася після операції: "Було мрією з 13 років"
22 570
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
21 232
Батько хотів включити "білий шум", аби дитина заснула, але щось пішло не так
18 581
Жирова хвороба печінки: перші "тихі" зміни в організмі назвали лікарі
16 952
Скільки потрібно грошей для комфортного життя в Україні: експерт назвав цифри
16 905
Українців закликали робити запаси: в Україні рекордно подорожчають два основні продукти
16 169
Село-символ: знайдено населений пункт, назва якого влучно характеризує сучасне життя в Україні
13 776
Чотири симптоми, які вказують на дуже високий артеріальний тиск
13 569
Народна артистка під час виступу на сцені створила конфуз: глядачі не стримали емоцій
13 054
Коли треба поєднати пляж і роботу: відео з Одеси розсмішило соцмережі
12 905
Продукти, які потрібно їсти кожній людині для підтримки здоров’я суглобів
12 781
Скільки можна зберігати заварений чай, розповіли фахівці
12 427
В Україні знайшли найбільший скарб в історії: як це сталося і кому він належав
0
"Не спала": Оля Цибульська зізналася, що була закохана в зірку українського спорту
0
5 ознак запалення кишечника і кращі продукти для поліпшення стану
0
Називали "стриптизом": яку побутову звичку вважали неприйнятною в СРСР
0
Рада легалізувала створення загальнодержавної бази даних на всіх українців
0
Чорна смуга позаду: які знаки Зодіаку розпрощаються з проблемами вже наприкінці вересня
0
"Це дуже великий біль" - Катерина Бужинська розповіла, чому не бачиться з матір'ю понад 10 років
0
Із цими знаками Зодіаку завжди легко - вони цінують душу, а не вроду
0
Названо два простих способи позбавлення від вісцерального жиру
0
Менше цієї суми пенсіонери отримувати не будуть: в Україні підвищать мінімальну пенсію
0
Лідер "Другої Ріки" Харчишин підтвердив роман з Соколовою та одразу ошелешив їхнім розривом
0
Леся Нікітюк вперше за довгий час показалася зі своїм коханим-воїном
0
Як зберігати моркву взимку: поради для уникнення гнилі, сухості та проростання
0
Швидкість та сумісність: обираємо ідеальний кардрідер для ваших потреб

Коли справа доходить до зручної роботи з флеш-картами, ...

Тантричний секс: як почати практикувати і чи він допоможе стосункам

Нереальне задоволення тривалістю кілька годин і глибший ...

Дисоргазмія: чому після сексу можуть зʼявлятися спазми

Більшість жінок хоча б раз у житті відчували судоми чи ...