U-News » Здоров'я » Які 5 овочів повторно нагрівати не можна
Всі новини

Які 5 овочів повторно нагрівати не можна

Більшість людей намагаються готувати їжу із запасом на кілька днів. У плані економії часу такий підхід можна назвати раціональним.

Однак кожен повинен розуміти, що є овочі, які не варто нагрівати. Потрібно пам’ятати цю особливість, готуючи впрок.

Які овочі не варто підігрівати повторно

1. Часник

Багато страв навіть складно уявити без часнику. У його складі є антиоксиданти, корисні мінерали та інші компоненти, які зміцнюють імунітет та покращують загальний стан організму.

Однак при термічній обробці часник починає втрачати свої корисні властивості. Це означає, що якщо його довго варити або смажити, кількість корисних речовин зменшується 100-кратно. А повторний розігрів після приготування призводить до того, що змінюється смак, а більшість корисних компонентів зникає.

Є важливе правило: часник потрібно додавати наприкінці приготування. А щоб його аромат та смак не став надто відчутним, часник перед додаванням рекомендується подрібнити.

Також варто пам’ятати про розумні пропорції, від надлишку часнику нічого хорошого не буде.

2. Буряк

Буряк – це основний інгредієнт для борщу та різних салатів. Якщо буряк варити, запікати або смажити, він не втрачатиме корисні речовини. Тому у багатьох склалося переконання, що буряки можна сміливо розігрівати багато разів без шкоди.

З подібною думкою точно не погодяться експерти. Справа в тому, що у буряках можуть накопичуватися нітрати. Їхня кількість з кожним розігрівом тільки збільшується. Тому часто розігрівати страви із буряком не варто.

3. Селера

Селера – це один з найкорисніших овочів. Він присутній в раціоні людей, які віддають перевагу здоровому та активному способу життя. Селера зміцнює імунітет і допомагає активніше спалювати жири.

Однак важливо зрозуміти простий факт: у процесі вирощування селери використовується велика кількість азоту. А через азот починають накопичуватися нітрати. Цього можна уникнути, якщо вирощувати селеру на своїй ділянці, застосовуючи безпечні добрива.

Застосовуючи термічну обробку, можна зменшити кількість нітратів. Однак у цьому випадку знижується кількість поживних речовин. Тому користь від використання селери після обробки зводиться до мінімуму.

4. Картопля

Картопля вважається ситним овочом, у складі якого є крохмаль, залізо, клітковина та інші корисні речовини. Без картоплі навіть складно уявити величезну кількість страв. Серйозну небезпеку картопля може становити, якщо в процесі приготування використовується велика кількість олії.

Повторний розігрів також не йде на користь. Фахівці зазначають, що жирні кислоти через високі температури можуть перетворитися на небезпечні канцерогенні сполуки. Тому варто дотримуватись ключового правила: картоплю із запасом готувати не слід.

5. Брокколі

Брокколі у своєму складі містять багато корисних мінералів. Тому не варто дивуватися, що цей овоч користується такою популярністю. Однак важливо зрозуміти ключовий факт: при тривалій термічній обробці з’являються речовини з канцерогенними властивостями. Усе це відбувається після повторної обробки.

Додати коментар

Читають Коментують
Тромбоз: 7 симптомів, які не можна ігнорувати
33 565
Українка запитала в доньки, що вона одягне до школи: відео з відповіддю стало вірусним
24 412
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
23 246
Ви точно будете посміхатися: назвали найсмішніше прізвище в Україні
21 574
Названо дешевий овоч, який здатний швидко знизити цукор у крові
18 689
Дівчина прославилась завдяки кумедним пародіям на сестер Кардаш'ян
16 855
У КНДР заборонили вимовляти деякі слова: що не можна говорити
15 672
Жінка купила будинок в селі за $8 тисяч: чому тепер з неї сміються
13 973
Російська пара ввʼязалася в бійку з українками на концерті Лободи в Кишиневі та пошкодувала про це
13 242
Лікарі назвали основні симптоми цирозу печінки, який починається
12 498
Вєрка Сердючка довела до істерики російського губернатора
11 196
Серцевий напад: три симптоми на руках розкажуть про ризик небезпечного стану
10 110
Медик назвала звичку, яка веде до ожиріння печінки
10 076
Екс-зірка "Дизель Шоу" Глущенко розлучається з чоловіком після восьми років шлюбу
1
"Я люблю Настю". Українська акторка стала на захист Каменських
1
Як підвищити розмір пенсії: фахівці назвали три цілком законні способи
1
Жінка купила будинок в селі за $8 тисяч: чому тепер з неї сміються
1
В Україні змінять правила індексації пенсій: Кабмін готує новий механізм
1
Американець вперше скуштував сало в Україні: його реакція “вбила”
1
Ранні ознаки діабету: які небезпечні сигнали можна не помітити
1
Костянтин Грубич замилував появою з дружиною-красунею та дорослою донькою на публічному заході
0
Британське видання The Spectator пов'язує справу Міндіча з можливою відставкою Зеленського
0
Ви відчуєте свою силу: три знаки зодіаку виходять із тіні
0
"Мене це вибішує дуже сильно": українка розкрила 5 речей, які дратують у Португалії
0
Мадонна іронічно відреагувала на чутки про весілля: чи дійсно співачка виходить заміж
0
Забудьте про цю звичку: від неї взимку вʼянуть кімнатні квіти
0
Фінансово небезпечний союз: 7 ознак, що ваш партнер веде вас до банкрутства

Кохання — це чудово, проте фінансові проблеми здатні ...

«Все тече, все змінюється»: Колесо Фортуни — головна карта Таро на 2026 рік

Майбутній 2026 рік стане по-справжньому доленосним та ...

Яке скло підходить для розігріву їжі в мікрохвильовці, а яке — суворо заборонено

Мікрохвильова піч є майже в кожному домі, проте не весь ...