U-News » Здоров'я » Які 5 овочів повторно нагрівати не можна
Всі новини

Які 5 овочів повторно нагрівати не можна

Більшість людей намагаються готувати їжу із запасом на кілька днів. У плані економії часу такий підхід можна назвати раціональним.

Однак кожен повинен розуміти, що є овочі, які не варто нагрівати. Потрібно пам’ятати цю особливість, готуючи впрок.

Які овочі не варто підігрівати повторно

1. Часник

Багато страв навіть складно уявити без часнику. У його складі є антиоксиданти, корисні мінерали та інші компоненти, які зміцнюють імунітет та покращують загальний стан організму.

Однак при термічній обробці часник починає втрачати свої корисні властивості. Це означає, що якщо його довго варити або смажити, кількість корисних речовин зменшується 100-кратно. А повторний розігрів після приготування призводить до того, що змінюється смак, а більшість корисних компонентів зникає.

Є важливе правило: часник потрібно додавати наприкінці приготування. А щоб його аромат та смак не став надто відчутним, часник перед додаванням рекомендується подрібнити.

Також варто пам’ятати про розумні пропорції, від надлишку часнику нічого хорошого не буде.

2. Буряк

Буряк – це основний інгредієнт для борщу та різних салатів. Якщо буряк варити, запікати або смажити, він не втрачатиме корисні речовини. Тому у багатьох склалося переконання, що буряки можна сміливо розігрівати багато разів без шкоди.

З подібною думкою точно не погодяться експерти. Справа в тому, що у буряках можуть накопичуватися нітрати. Їхня кількість з кожним розігрівом тільки збільшується. Тому часто розігрівати страви із буряком не варто.

3. Селера

Селера – це один з найкорисніших овочів. Він присутній в раціоні людей, які віддають перевагу здоровому та активному способу життя. Селера зміцнює імунітет і допомагає активніше спалювати жири.

Однак важливо зрозуміти простий факт: у процесі вирощування селери використовується велика кількість азоту. А через азот починають накопичуватися нітрати. Цього можна уникнути, якщо вирощувати селеру на своїй ділянці, застосовуючи безпечні добрива.

Застосовуючи термічну обробку, можна зменшити кількість нітратів. Однак у цьому випадку знижується кількість поживних речовин. Тому користь від використання селери після обробки зводиться до мінімуму.

4. Картопля

Картопля вважається ситним овочом, у складі якого є крохмаль, залізо, клітковина та інші корисні речовини. Без картоплі навіть складно уявити величезну кількість страв. Серйозну небезпеку картопля може становити, якщо в процесі приготування використовується велика кількість олії.

Повторний розігрів також не йде на користь. Фахівці зазначають, що жирні кислоти через високі температури можуть перетворитися на небезпечні канцерогенні сполуки. Тому варто дотримуватись ключового правила: картоплю із запасом готувати не слід.

5. Брокколі

Брокколі у своєму складі містять багато корисних мінералів. Тому не варто дивуватися, що цей овоч користується такою популярністю. Однак важливо зрозуміти ключовий факт: при тривалій термічній обробці з’являються речовини з канцерогенними властивостями. Усе це відбувається після повторної обробки.


Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
45 532
Відома українська співачка зменшила груди й показалася після операції: "Було мрією з 13 років"
22 315
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
21 107
Батько хотів включити "білий шум", аби дитина заснула, але щось пішло не так
18 514
Жирова хвороба печінки: перші "тихі" зміни в організмі назвали лікарі
16 783
Скільки потрібно грошей для комфортного життя в Україні: експерт назвав цифри
16 742
Українців закликали робити запаси: в Україні рекордно подорожчають два основні продукти
15 837
Село-символ: знайдено населений пункт, назва якого влучно характеризує сучасне життя в Україні
13 668
Чотири симптоми, які вказують на дуже високий артеріальний тиск
13 470
Коли треба поєднати пляж і роботу: відео з Одеси розсмішило соцмережі
12 821
Скільки можна зберігати заварений чай, розповіли фахівці
12 338
"Річ епохи Гомо совектікус". Українець насмішив мережу цікавою знахідкою
12 300
Як вивести холестерин з організму без таблеток: учені назвали найпростіший спосіб
12 089
Жінка за безцінь купила на барахолці вазу, яка виявилась артефактом китайської династії
0
Про небезпеку розігрітої в мікрохвильовці їжі розповіли експерти
0
Три знаки Зодіаку, які до кінця тижня можуть опинитися у пастці
0
Чому потрібно вживати рибу: переваги та недоліки продукту
0
Показник небезпечних хвороб: про що може свідчити постійне бажання спати
0
Дуже сміливо: 67-річна Шерон Стоун у прозорій сукні знялася для глянцю
0
Магія Місяця змінить їх назавжди: які знаки Зодіаку отримають сміливість, щоб змінити долю
0
Встигніть зробити до заморозків: як зібрати солодкі та великі помідори
0
Майк Тайсон одним ударом поставив на коліна відомого ютубера: кумедне відео
0
"Донбас не віддамо": Зеленський заявив "Слугам народу" про впевненість у перемозі української армії
0
Євгенія Власова зізналася, чи справді повернулася в шоу-бізнес
0
Ці імена носять чоловіки-страждальці: можливо, не слід так називати сина
0
Ірма Вітовська поділилася враженнями про Костянтина Темляка після скандалу з аб’юзом
0
Тантричний секс: як почати практикувати і чи він допоможе стосункам

Нереальне задоволення тривалістю кілька годин і глибший ...

Дисоргазмія: чому після сексу можуть зʼявлятися спазми

Більшість жінок хоча б раз у житті відчували судоми чи ...

Дружба й секс: чи можна їх поєднати без неприємних наслідків

Дружба та сексуальність — це два потужні виміри людських ...