U-News » Здоров'я » Які 5 овочів повторно нагрівати не можна
Всі новини

Які 5 овочів повторно нагрівати не можна

Більшість людей намагаються готувати їжу із запасом на кілька днів. У плані економії часу такий підхід можна назвати раціональним.

Однак кожен повинен розуміти, що є овочі, які не варто нагрівати. Потрібно пам’ятати цю особливість, готуючи впрок.

Які овочі не варто підігрівати повторно

1. Часник

Багато страв навіть складно уявити без часнику. У його складі є антиоксиданти, корисні мінерали та інші компоненти, які зміцнюють імунітет та покращують загальний стан організму.

Однак при термічній обробці часник починає втрачати свої корисні властивості. Це означає, що якщо його довго варити або смажити, кількість корисних речовин зменшується 100-кратно. А повторний розігрів після приготування призводить до того, що змінюється смак, а більшість корисних компонентів зникає.

Є важливе правило: часник потрібно додавати наприкінці приготування. А щоб його аромат та смак не став надто відчутним, часник перед додаванням рекомендується подрібнити.

Також варто пам’ятати про розумні пропорції, від надлишку часнику нічого хорошого не буде.

2. Буряк

Буряк – це основний інгредієнт для борщу та різних салатів. Якщо буряк варити, запікати або смажити, він не втрачатиме корисні речовини. Тому у багатьох склалося переконання, що буряки можна сміливо розігрівати багато разів без шкоди.

З подібною думкою точно не погодяться експерти. Справа в тому, що у буряках можуть накопичуватися нітрати. Їхня кількість з кожним розігрівом тільки збільшується. Тому часто розігрівати страви із буряком не варто.

3. Селера

Селера – це один з найкорисніших овочів. Він присутній в раціоні людей, які віддають перевагу здоровому та активному способу життя. Селера зміцнює імунітет і допомагає активніше спалювати жири.

Однак важливо зрозуміти простий факт: у процесі вирощування селери використовується велика кількість азоту. А через азот починають накопичуватися нітрати. Цього можна уникнути, якщо вирощувати селеру на своїй ділянці, застосовуючи безпечні добрива.

Застосовуючи термічну обробку, можна зменшити кількість нітратів. Однак у цьому випадку знижується кількість поживних речовин. Тому користь від використання селери після обробки зводиться до мінімуму.

4. Картопля

Картопля вважається ситним овочом, у складі якого є крохмаль, залізо, клітковина та інші корисні речовини. Без картоплі навіть складно уявити величезну кількість страв. Серйозну небезпеку картопля може становити, якщо в процесі приготування використовується велика кількість олії.

Повторний розігрів також не йде на користь. Фахівці зазначають, що жирні кислоти через високі температури можуть перетворитися на небезпечні канцерогенні сполуки. Тому варто дотримуватись ключового правила: картоплю із запасом готувати не слід.

5. Брокколі

Брокколі у своєму складі містять багато корисних мінералів. Тому не варто дивуватися, що цей овоч користується такою популярністю. Однак важливо зрозуміти ключовий факт: при тривалій термічній обробці з’являються речовини з канцерогенними властивостями. Усе це відбувається після повторної обробки.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Знадобилося 20 хвилин: чоловік придумав креативний спосіб провчити галасливого сусіда
31 458
"Гостра помста": жінка оригінально провчила свого колегу за постійну крадіжку її обідів
25 286
Чоловік включив музику для стада корів: він й гадки не мав, що може статися далі
21 638
Експерти визначили крупу, яка допомагає нормалізувати рівень цукру в крові
18 169
У Мережі висміяли наречену з пишними формами через рвану сукню
17 062
Вийшло не страшно, а смішно: у мережі з'являються меми про російський "Орешник"
15 906
Російському диктатору Путіну під час розповіді про “Орешник” руки “приклеїли” до столу
15 881
Астронавтка так стогнала в космосі, що цей момент було наказано видалити
15 355
Полякова на концерті у Полтаві пофліртувала з військовим. Його дружина відреагувала
14 732
Мама запитала 2-річну дочку, чи вона хороша дівчинка: такої відповіді ніхто не очікував
11 141
Політик осоромився на трибуні ООН, намагаючись напитися води просто з графина
9 850
Названо найшкідливіший для сердечників сир
9 723
Найкорисніші продукти для людей старше 50 років від тиску, холестерину і раку
9 658
Путіну у Казахстані показали прапор України: відео з’явилося у мережі
0
Один проти шести: український воїн "на характері" відбив штурм групи ЗС РФ
0
43-річна Тоня Матвієнко показала, який вигляд має без макіяжу
0
«Міс Всесвіт України» Апанасенко показала себе у дитинстві та студентські роки
0
Експерти попереджають, що прийом ліків в невідповідний час послаблює їх дію
0
Позбавлять прав або кинуть за грати: кого з українських водіїв покарають за “недоречні” зимові шини на автомобілі
0
Штрафи до 40 тисяч: у поліції затвердили механізм покарання безправних «ухилянтів»
0
Як швидко вивести плями кави з килима: три засоби
0
Надважливо: Чотирьом знакам Зодіаку потрібно відпустити всі образи до кінця року
0
Після розлучення не відпускає: Камалія надихнулась словами свого екс-чоловіка
0
Як вберегти молоді фруктові дерева від зайців взимку: поради дачникам
0
Недорогі та практичні: експерти назвали найкращі вживані автомобілі 2024 року
0
Плакати хоча б раз на тиждень корисно для психічного здоров’я людини
0
Перед варінням проткніть яйце голкою: лайфгак від професійних кухарів

Розповідаємо, навіщо перед варінням яйця проколювати ...

Що категорично не можна сушити на батареї: це треба запам'ятати

У холодну пору речі важко сушаться на балконі чи на свіжому ...

Vdala.pro – безкоштовна платформа для розміщення оголошень в Україні

У сучасному світі, де час і зручність відіграють вирішальну ...