Одним з ключів до довголіття називають правильне харчування. Однак фахівці стверджують, що деякі звички є корисними лише на перший погляд.
Сироп агави
Як пояснила дієтологиня Ліза Саймон, до списку шкідливих звичок можна віднести вживання сиропу агави. Йдеться про натуральному підсолоджувачі, схожому за консистенцією на мед. За словами Саймон, цей продукт продається як більш здорова альтернатива цукру і часто згадується як “дружній діабету” через його низький глікемічний індекс. “Причина цього полягає в тому, що приблизно 85 відсотків сиропу агави-це фруктоза, і він не має такого ж впливу на рівень глюкози в крові, як сахароза (столовий цукор)”, – сказала вона. Однак, попередила лікар, споживання великої кількості фруктози може перевантажити печінку, перетворити її в жир і підвищити рівень холестерину. Останній, в свою чергу, є частою причиною виникнення хвороб серця і діабету.
Мюслі
Ще одне небезпечне дієтичне рішення – це вживання мюслі, вважає Саймон. “Вони можуть здатися здоровим харчуванням через вміст вівса, горіхів, насіння і сухофруктів, але насправді багато магазинні граноли завантажені цукром”, – пояснила дієтологиня.
Вітамінні добавки
“Ви також повинні бути обережні з високими дозами вітамінних добавок”, – попередила Саймон. Вона додала: “Проблема в тому, що вони не поставляються в упаковці з усіма корисними компонентами цільної рослинної їжі, а деякі, такі як вітамін Е, можуть бути шкідливими, якщо приймати їх у великих дозах протягом тривалого періоду часу. За даними Національного інституту охорони здоров’я, високі дози вітаміну Е можуть збільшити ризик кровотечі в організмі.