Ця зелень, яка росте у багатьох в саду, багата вітамінами С і А, залізом, магнієм, калієм і кальцієм. Дослідження показали, чим корисна ця рослина.
Для кишечника і серця
Харчові волокна в щавлі дозволяють знизити ризик виникнення шлунково-кишкових проблем. Розчинні харчові волокна також можуть допомогти знизити загальний рівень холестерину в організмі, тим самим захищаючи здоров’я серця і знижуючи ймовірність атеросклерозу, серцевих нападів і інсультів.
Для зору
Вітамін А, ще один незамінний вітамін, який, як кажуть, міститься в щавлі, тісно пов’язаний з поліпшенням зору і зменшенням дегенерації жовтої плями і катаракти. На це вказують наукові роботи.