Вчені з’ясували, що вживання риби людиною найкраще впливає на роботу мозку. Дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург також назвав інші продукти, які потрібно їсти, щоб мозкові клітини передчасно не постаріли.
На другому місці по користі Гінзбург назвав яйця і яєчні жовтки. У них багато фосфоліпідів, потрібних для побудови клітинних мембран. На третє місце дієтолог поставив пофарбовані овочі на зразок моркви, гарбуза, перцю, томатів. Вони містять бетакаротин і каротиноїди, що володіють вираженою антиоксидантною дією.
Далі, на думку фахівця, слідують апельсини та інші цитрусові, так як вони містять кверцитин це сильна протизапальна речовина. Воно захищає судини і клітини головного мозку від пошкодження. На п’ятому місці опинилися приправи. Добре впливають на мозок такі спеції як імбир, часник, перець. Вони захищають клітини мозку від передчасного старіння.