Існують продукти, які можуть сприяти розвитку кількох видів раку в людини. Про них у розмові розповів лікар-дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург.
Він наголосив, що близько двох третин усіх онкологій пов’язані з неправильним харчуванням пацієнтів. Гінзбург звернув увагу на те, що солодощі, у тому числі мед і шоколад, становлять небезпеку для регулярного вживання, тому що здатні викликати рак.
"В основному з продуктами пов'язані рак товстої кишки, рак передміхурової залози, рак грудей, рак тіла матки у жінок. Викликають запалення та підвищення рівня глюкози будь-які кондитерські вироби та так звані швидкі вуглеводи" , - зазначив Гінзбург.
"Червоне м'ясо і продукти глибокої переробки можуть спровокувати розвиток раку товстої кишки. Йдеться про сосиски, ковбаси і сардельки. За умови, що ми їмо їх кілька разів на день в об'ємних порціях" , - сказав дієтолог.