Орегано вже доволі давно посідає провідне місце на нашій кухні. Чим воно таке корисне?
Має антисептичні, протизапальні та сечогінні властивості. Покращує роботу системи травлення, зменшує здуття живота. Орегано застосовують для лікування дихальних шляхів.
А ще це смачна приправа для м'ясних страв. Орегано відмінно поєднується з шинкою, салатами та соусами, запеченою картоплею, рибними стравами.
Для збору зрізають тільки верхівки рослини, сушать на свіжому повітрі без потрапляння прямих сонячних променів.
Протипоказано гіпотонікам, шкідливо при вагітності та лактації. Не варто вживати дітям молодше 3 років, а також алергікам, при хронічному панкреатиті та аритмії. Як відновити втрачений вид зелені? Занурити у гарячу воду, а потім у холодну.
А на вашій кухні є орегано? Чи ви ще не відкрили для себе його властивості?