Підвищений рівень “поганого” холестерину в організмі з часом може привести до різних проблем зі здоров’ям, в тому числі інфаркту та інсульту. Щоб його знизити, лікар-дієтолог Олексій Ковальков порадив включити в раціон три продукти.
Фахівець зазначив, що для нормалізації рівня холестерину необхідно вживати достатньо білка і клітковини. Останньою, наприклад, багаті висівки, додав він. Крім того, лікар включив в цей список пектини, які утворюються в пізно зібраних яблуках.
“Ці темні цятки можна зрізати, додавати в банку, тільки без цукру – просто заморозити і потім вживати в їжу. У них міститься дуже багато пектинів”, – розповів дієтолог.
Він також рекомендував прибрати з раціону швидкі вуглеводи і залишити складні. За його словами, їх кількість не повинна перевищувати 110-115 г на добу, проте ідеальний варіант – розрахувати показник індивідуально з урахуванням фізичних і розумових навантажень.
Ковальков також порадив вилікувати захворювання, які призводять до реактивного запалення, пов’язаного з підвищенням холестерину: гастрит, коліт, гайморит, ентерит і хворі зуби.