Часто для схуднення дієтологи рекомендують включити до раціону висівки. Так, якщо людина з'їла шоколад, закусивши його жменею висівок, то засвоєння вуглеводів з десерту знижується приблизно на 20 відсотків.
Висівки допомагають не тільки скинути зайве, а й зміцнити здоров'я. Так, вони сприяють виведенню токсинів та холестерину з організму. Про це розповів дієтолог, доктор медичних наук, професор Олексій Ковальков.
Наприклад, така жирна страва, як холодець, найкраще поєднувати з висівками.
Крім того, клітковина у висівках здатна знизити рівень глюкози у крові. Норма висівок в ідеалі – 50 грамів на день. Але починати краще з невеликої жмені, інакше можна спровокувати дискомфорт у кишечнику, попередив дієтолог.
При гастриті, виразці шлунка, дивертикулез кишечника включати в раціон висівки можна тільки після схвалення лікаря.
Відомо, данський лікар назвав 4 ключові фактори, які погіршують здоров’я серця.