Напевно, кожна господиня під час приготування картоплі стикається з таким явищем, як поява піни.
Багато хто намагається її видалити, оскільки вважає, що з картоплі разом із піною виходять хімікати та різні шкідливі речовини.
Із чого насправді складається така піна?
Кожен знає про те, що в хімічному складі картоплі, крім корисних речовин, можна виявити крохмаль. Часто перед приготуванням страв на основі коренеплоду картоплі прийнято вимочувати її у холодній воді.
Цей кулінарний прийом допомагає позбутися крохмалю.
Якщо ж відразу приступити до варіння, речовина починає виділятися в процесі приготування.
Чи потрібно позбавлятися цієї речовини?
При приготуванні перших страв із додаванням картоплі піну, звичайно, потрібно видалити. Це допоможе зробити суп візуально приємнішим.
До того ж, краще позбавитися крохмалю, який стає частиною рідкої страви.
Якщо ви просто варите картоплю на гарнір, то піну можна ігнорувати. У саму картоплю шкідливі речовини не повернуться, а воду прийнято зливати.