Свіжа зелень - це простий спосіб отримати вітаміни та мікроелементи, які так потрібні зараз нашому ослаблій організм після зимового періоду. Щоденне її вживання дозволить суттєво зміцнити імунітет, адже вона має безліч корисних властивостей.
Докладніше ми розповімо, яка зелень позитивно впливає на організм людини, і вона доступна для кожного.
ПЕТРУШКА
Невелика порція цієї рослини містить добову дозу вітаміну С, що дуже корисно для імунної системи та краси шкіри (вітамін С забезпечує рівномірний гарний тон, знижує ризик появи пігментних плям та освітлює наявні), а також для зміцнення судин, капілярів та профілактики куперозу. Її рекомендують вживати тим, хто страждає підвищеним тиском, вона має сечогінні властивості. У петрушці багато вітамінів, особливо вітаміну К, який необхідний для згортання крові та здоров'я кісток. Жменя зелені вагою 30 г забезпечить потребою у цьому вітаміні на 5 днів.
КРІП
У цій зелені багато вітаміну А (для здоров'я шкіри та зору), вітамінів групи В (покращують стан волосся та шкіри, допомагають зміцнити нервову систему, корисні при поганому настрої, безсонні), вітаміну С (забезпечує захист від інфекцій). Приносить користь кріп тим, хто має високий тиск і страждає на цукровий діабет. Завдяки величезній кількості вітамінів та мінералів кріп позитивно впливає на травний тракт, підвищує апетит, а також сприяє нормалізації обміну речовин. Кріп рекомендують вживати при ожирінні, захворюваннях нирок, печінки та жовчного міхура.
ЗЕЛЕНА ЦИБУЛЯ
Особливо корисний для тих, хто має ослаблений організм та проблеми з серцем. Завдяки фосфору та кальцію зелена цибуля також зміцнює імунну систему. У 100 г зеленої цибулі міститься денна норма вітаміну С. Також у ньому є каротин, ефірні олії, вітаміни А та В, цинк, залізо, калій, магній та багато інших корисних речовин. Наявність цинку, фтору та кальцію покращує стан волосся, зубів та нігтів. Салатна цибуля покращує апетит та сприятливо впливає на нормалізацію роботи шлунково-кишкового тракту.
САЛАТ
У ньому найбільше вітаміну Е. Цей вітамін перешкоджає утворенню зморшок, робить шкіру гладкішою, волосся - густішим, зміцнює судини. Також у листі салату є вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, магній, йод, фосфор. Корисний він за рахунок невеликого вмісту калорій та клітковини. Його регулярне вживання покращує кровотворення, захищає від анемії, зміцнює імунітет, виводить шлаки, солі та токсини, нормалізує тиск, рівні цукру та холестерину, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.
КІНЗА
Багата ця зелень вітамінами групи В, аскорбіновою кислотою, каротином. Допоможе вона тим, у кого поганий апетит, порушення сну, депресія, проблеми із засинанням. Вона позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, нормалізує процеси травлення, сприяє більш швидкому та легкому засвоєнню важкої їжі.