Цей копійчаний фрукт дивом знижує артеріальний тиск.
Підвищений артеріальний тиск та високий холестерин збільшують ризик хвороб серця.
Проте додавання яблука до щоденного раціону допомагає взяти показники під більший контроль.
Досить часто підвищений артеріальний тиск йде пліч-о-пліч з високим холестерином.
Холестерин викликає запалення та вироблення гормонів, що звужують кровоносні судини.
А це, своєю чергою, підвищує артеріальний тиск. Обидві патології значно збільшують ризик інфарктів та інсультів.
Крім лікарських засобів для боротьби з тиском та високим холестерином, потрібно звертати увагу і на харчування – особливо на яблука.
Яблука мають численні переваги для здоров’я, включаючи зменшення ризику інсульту за рахунок зниження артеріального тиску.
Яблука захищають від серцевих захворювань, раку та діабету.
За рахунок вмісту в них розчинної клітковини, що збільшує період ситості, яблука сприяють зниженню ваги, також поліпшенню здоров’я кишечника.
Свіжі яблука найкраще, оскільки містять найбільшу кількість клітковини, вітамінів, мінералів та найменший обсяг цукру. У яблуках багато поліфенолів та калію.
120 г яблучної м’якоті і 80 г яблучної шкірки на день зменшують систолічний артеріальний тиск на 3,3 мм ртутного стовпа. Одне яблуко на день скорочує ризик смерті від усіх причин на 14%.