За словами Лазуткіна, ця міра введена з метою забезпечення актуальності інформації про військовозобов’язаних громадян. Після того, як військовозобов’язаний протягом п’яти днів не з’явиться у військкоматі для уточнення своїх даних, йому буде вручено офіційну «вимогу щодо виконання обов’язків військовозобов’язаного». Якщо після цього особа продовжує ігнорувати вимогу, ТЦК може звернутися до суду з проханням про тимчасове обмеження права на керування транспортним засобом.

Лазуткін ще зазначив, що така санкція не є постійною. Вона знімається після виконання відповідних вимог законодавства, тобто після оновлення необхідних даних у військкоматі. Таким чином, військовозобов’язаний зможе знову користуватися своїм автомобілем без будь-яких обмежень.

Представник Міноборони також звернув увагу на те, що в інформаційному просторі розповсюджуються чутки про масове вилучення легкових автомобілів у військовозобов’язаних. Він наголосив, що ця інформація не відповідає дійсності і що жодних масових конфіскацій транспортних засобів не планується.

Лазуткін підкреслив, що основна мета цих заходів – забезпечення належного обліку військовозобов’язаних та оперативне оновлення інформації про них.