Після 50 років у багатьох людей може підвищитися рівень холестерину. На це впливає велика кількість факторів-наприклад, дієта, куріння, фізичні вправи і генетика.
За словами Емі Гудсон, американського дієтолога, автора книги “Посібник зі спортивного харчування”, одним з кращих способів для зниження холестерину після 50 років є включення розчинної клітковини в раціон.
Фахівець пояснила, що клітковина розчиняється у воді з утворенням гелеподібного матеріалу, який здатний зв’язуватися з холестерином. Дієтолог зазначає, що в раціон необхідно включати овес і все, що зроблено з вівсяної муки.
Крім того, в список експерт включила фрукти, боби, насіння і горіхи, наприклад мигдаль. Вплив клітковини на зниження рівня холестерину підтвердило і дослідження.