Кавун – ідеальний дієтичний продукт з мінімумом калорій, що на 90% складається з води.
Водночас це справжня комора корисних речовин.
Ніжна клітковина м'яко стимулює роботу травної системи, а природний антиоксидант лікопен загальний оздоровчий вплив на організм і перешкоджає розвитку ракових захворювань.
Широко відомий потужний сечогінний ефект кавуна, під впливом якого організм очищається від накопичених відходів.
Тому кавун - правильний засіб при харчових отруєннях і для чищення печінки від токсинів.
Соковита м'якоть дуже корисна для нирок, особливо при запальних процесах. Завдяки високому вмісту магнію та вітаміну B9, кавун зміцнює серцево-судинну систему, нормалізує тиск і знижує рівень холестерину.
Цілющими властивостями володіють і кавунові насіння, відомі глистогінною дією.
Якщо подрібнити жменю сухого насіння в кавомолці і змішати його з молоком у пропорції 1:10, вийдуть ефективні натуральні ліки від непроханих гостей.
Добре застосування знайдеться і кавуновим шкіркам. З них можна приготувати корисні та смачні цукати на зиму. А відвар із сушених кавунових шкірок полегшить страждання при ревматизмі та подагрі.