Марія Кардакова, експерт в області харчування у Великобританії, розповіла, якими продуктами слід харчуватися чоловікам, які досягли віку 40 років.
За її словами, важливою складовою в раціоні дорослого чоловіка є рясне споживання клітковини і антиоксидантів. Так, в меню представників сильної статі у віці 40+ має входити п’ять порцій рослинної їжі. Це можуть бути овочі і фрукти. Особливу користь дієтолог зазначила у вживанні в їжу гречаної каші.
Таким чином, говорить фахівець, знижується ризик розвитку захворювань всієї серцево-судинної системи чоловіка.
Часто саме ця категорія чоловіків презирливо ставиться до овочів у своєму раціоні. Рекомендації нам говорять, що ризики серцево-судинних захворювань можна значно знизити, включаючи в раціон п’ять порцій овочів і фруктів в день, — пояснила вона.