Артритом називають стан, при якому хрящова тканина між кістками руйнується. Через це суглоби стають більш жорсткими, найпростіші руху приносять нестерпний біль, часто виникає припухлість в області ураженої ділянки.
Коли суглоби набувають жорсткість, це вже називається остеоартритом. Захворювання, як правило, вражає суглоби рук, колін, попереку, стегон і шиї. Недуга може з’явитися в будь-якому віці, але частіше зустрічається у людей старше 50 років.
Хвороба виникає через надмірних навантажень в спорті або певних професіях, через ожиріння, слабких м’язів або травм суглобів. З найбільш поширених симптомів остеоартриту відзначаються біль при русі, малорухливість суглобів і набряки.
Знизити запалення і, відповідно, зменшити біль при захворюванні допоможуть певні продукти. Одними з перших називаються фрукти. При цьому важливо, щоб це були цитруси, так як вони багаті вітаміном С. На думку експертів, саме ця речовина запобігає запальному артриту.
Крім цитрусових, також здатна допомогти риба, наприклад, лосось, тунець, скумбрія і оселедець. Справа в тому, що цей продукт багатий омега-три жирними кислотами, які теж знижують запалення суглобів. Не менш корисні бобові, часник, цибуля-порей і оливкова олія.