Багато людей щодня пʼють каву. І часто до напою можуть додавати різні добавки, які нівелюють його користь. Йдеться про ароматизовані вершки, різні сиропи, що містять цукор та калорії.
Експерти наголосили, що подібні добавки до кави можуть негативно вплинути на рівень цукру в крові та вагу. Проте існують корисні добавки, які ви точно зможете знайти на своїй кухні.
Що додати до кави:
Кориця
Ця приправа має пряний смак, який добре поєднується з насиченою та гіркуватою кавою. Ба більше, кориця сприяє здоровому рівню цукру в крові, а тому корисна для людей з діабетом.
Вона також містить антиоксидантні та протизапальні сполуки, що можуть підтримати загальний стан здоровʼя, зменшити запалення й посилити природний антиоксидантний захист організму.
Какао
Какао містить багато поживних речовин, він має насичений смак. Зокрема, він є одним із найкращих джерел флавоноїдів, які можуть зменшити запалення, захистити від клітинних пошкоджень та підтримати серцево-судинну функцію.
Також какао багаті поживними речовинами, які потрібні для регуляції артеріального тиску, йдеться про магній та калій.
Імбир
Імбир містить понад 100 активних сполук, які мають оздоровчі властивості. Споживання цього інгредієнта може позитивно вплинути на рівень цукру в крові та артеріальний тиск, при цьому зменшуючи запалення в організмі. Регулярне вживання імбиру може знизити ризик запальних захворювань, а саме діабету другого типу, хвороби серця й деяких видів раку.