Існує ряд продуктів, які можуть допомогти знизити ризик атеросклерозу та інсульту, якщо включити їх в свій раціон.
Дуже часто причинами інсульту у людини стають підвищений кров’яний тиск або високий рівень холестерину.
Останній утворює наліт на кровоносних артеріях, сприяючи розвитку атеросклерозу, при якому судинна тканина стає жорсткою і втрачає здатність розтягуватися під напором крові. Як результат, зростає тиск на її стінки і підвищується ризик пошкоджень.
Тим не менш, деякі продукти покращують захист від цих небезпечних процесів.
Додатково Канадський фонд Серця та інсульту стверджує, що для захисту від судинних катастроф корисні мононенасичені жири, ефективно знижують рівень холестерину в крові. Вони містяться в рослинних оліях і горіхах, таких як мигдаль, фісташки, кешью, пекан, фундук.
Лікарі зі служби охорони здоров’я NHS рекомендують для захисту від інсульту їсти достатньо клітковини, завдяки їй в кров потрапляє менше холестерину і цукру, що ушкоджують судини.
Крім цього, важливо контролювати кількість споживаних солі і алкоголю, свою схильність до стресу.