Гарячий чай, каву, какао приємно пити взимку, коли хочеться зігрітися. Влітку напій, який обпікає язик, зайвий. Однак не завжди є час чекати, поки він охолоне. В такому випадку йому можна трохи допомогти – прискорити цей процес. Підказуємо, як.
Можна зробити так, як практикували наші дідусі й бабусі: переливати з однієї чашки в іншу або сьорбати чай з блюдця. Але це не надто зручно. Тим більше, є кращі способи охолодити напій.
Сіль та лід. Поставите чашку з напоєм у глибоку миску і насипте навколо неї льоду. Потім посипте лід сіллю та зачекайте пару хвилин. Ви здивуєтеся тому, як швидко напій охолоне.
Заморожені ягоди. Якщо льоду немає, сподіваємося, в морозилці знайдуться заморожені фрукти. Для кави вони не підійдуть. А от в чай кілька ягід кинути можна. Так ви швидко зможете охолодити чай і додати йому фруктового аромату й смаку.
Вода або молоко. Це найпростіший спосіб зробити окрім придатним для вживання. У чай можна додати трохи холодної води або кубик льоду. У каву – холодного молока. Звісно, це трохи знизить концентрацію напою. Але дуже він не постраждає. Зате вам не доведеться відмовляти собі в чашці кави чи чаю, хай би як ви не поспішали.
Водяна баня навпаки. Щоб розтопити шоколад, потрібно поставити ємність з ним у гарячу воду. Щоб охолодити напій, слід зробити навпаки – помістити чашку з гарячим напоєм у ємність з холодною водою. Якщо чай чи каву при цьому ще й помішувати, швидке охолодження гарантоване.
Металеві ложки. Як відомо, метал швидко вбирає тепло. Опустіть у чашку кілька ложок – і напій віддасть їм частину тепла. Якщо гарячі ложки змінювати на холодні кілька разів, швидко зіб’єте температуру до такої, яка вам потрібна.