Хто б міг подумати, що цими властивостями володіє селера!
Калорійність селери всього лише 19 ккал на 100 грамів. І організм на переробку цих 100 г селери витрачає близько 25 ккал. Ось і виходить, що, вживаючи селера, ми тільки витрачаємо калорії, а не отримуємо!
До складу селери входять унікальні полісахариди, які мають яскраво виражені протизапальні властивості. Тому люди, які вживають селеру регулярно, рідше хворіють на простудні та інфекційні захворювання.
Свіжа селера зберігає свої властивості приблизно тиждень після збору, потім її користь зменшується. Якщо ж ви нарізали селеру, то вжити її потрібно протягом півгодини, потім смак залишиться, а користь зникне.
Селера, за рахунок пектинів, що містяться в ній, допомагає швидше позбутися токсинів, шкідливих речовин, що потрапили в організм людини в результаті інфекції, радіації, куріння, вживання алкоголю і наркотичних речовин.