Літо — період холодних напоїв та морозива. А чим ще рятуватися у таку аномальну спеку? Однак дуже багато жінок, а можливо й чоловіків відмовляють собі в цьому смаколику, адже бояться набрати зайві кілограми.
Експерти кажуть, що можна їсти морозиво та не поправлятись, ба більше — навіть отримувати від нього користь.
Як їсти, щоб не поправитись?
В будь-чому повинна бути міра. Дієтологи та експерти зі здорового харчування не відносять морозиво до їжі, яка має бути табу під час схуднення. Просто фахівці радять не їсти більше одного морозива вдень, а ще намагатися обрати виріб з максимально натуральним складом. Чудово, якщо в ньому є менше цукру, адже різне морозиво має різний вміст цукру, це теж залежить від виробника.
«Суворих правил щодо того, як часто можна їсти морозиво, немає. Але дієтологи рекомендують дотримуватися помірності у всьому, у тому числі й у вживанні ласощів. Якщо виникає бажання у спеку з’їдати більше морозива, можна додати до свого дня фізичної активності», — підкреслила експерт.
Тобто критичної шкоди вашій фігурі морозиво точно не принесе, а особливо в таку спеку, коли можна схуднути лише від надмірного потовиділення.
Як їсти морозиво, щоб отримати користь?
«Одне з найпростіших правил — їжте морозиво повільно. Таким чином можна уникнути неприємних відчуттів, що іноді виникають у горлі через вплив холоду. Це також допоможе не провокувати роздратування слизової оболонки», — пояснили експерти.
Також серед рекомендацій — обирайте пломбір, адже в ньому є найбільше молока та найменше різноманітних барвників і домішок. Однак знову ж, обирайте пломбір з максимально натуральним складом.
Також в Інтернеті є безліч рецептів домашнього морозива, яке можна приготувати на власний смак. Для тих хто обожнює цей десерт — це один з найкращих варіантів.