Хвороби печінки можуть викликати ряд проблем, починаючи від відчуття дискомфорту до загрози здоров’ю. Небезпечним для даного органу продуктом є бекон, можуть посилитися запальні процеси.
У ряді випадків слід переглянути свої харчові переваги. Фахівці провели спостереження, обстеживши понад 40,1 тисячі осіб віком 20-80 років. Далі вчені зіставили отримані показники з так званим “запальним індексом дієти” (Dietary Inflammatory Index, DII).
Він дозволяє визначити, наскільки раціон харчування тієї чи іншої людини сприяє виникненню в організмі негативних процесів. Дослідники враховують роботу печінки.
В даний час у все більшої кількості людей діагностують неалкогольну жирову дистрофію даного органу. Названим захворюванням страждають близько 30% населення Землі, протягом наступних років проблема лише посилиться.