Корисні і курячі, і перепилині яйця, але є певні відмінності.
Крім незамінного білка, у курячих яйцях містяться вітаміни А, Е, D, K, В1, В2, В6, В12. Щоб усі корисні речовини добре засвоювалися організмом, краще піддавати курячі яйця термічній обробці – варити, смажити чи готувати на пару.
Щодня варто вживати не більше двох штук, а застосування їм завжди знайдеться: на сніданок як яєчню або бутерброди з авокадо, на обід у запіканці або на вечерю у вигляді фрітати з овочами.
Перепелині яйця корисніші за курячі, вважають фахівці. Саме тому їх можна включати в меню діабетиків. Додайте «малюків» до раціону, щоб урізноманітнити страви з яйцями. Наприклад, у популярному салаті «Нісуаз» їм саме місце!