Нове дослідження свідчить про те, що миття фруктів та овочів перед вживанням не видаляє різні токсичні хімікати, які зазвичай використовуються в сільському господарстві.
У травні Consumer Reports заявили, що на основі аналізу даних, зібраних Міністерством сільського господарства США (USDA), 20% із 59 різних категорій фруктів і овочів містили залишки пестицидів на рівнях, які створюють “значний ризик” для споживачів.
Автори дослідження стверджують, що звичайне миття овочів та фруктів не допомагає повністю видалити пестициди.
Для прикладу дослідники, що в яблуках “пестициди проникають через шар шкірки в шар м’якоті”, тому миття не повністю видаляє їх.
Використовуючи розроблену ними технологію, автори сказали, що виявили, що забруднення пестицидами зменшилося, коли шкірку яблука видалили разом із шаром м’якоті.
“Замість того, щоб викликати зайві побоювання, дослідження стверджує, що пілінг може ефективно видалити майже всі залишки пестицидів, на відміну від часто рекомендованої практики миття”, – сказав автор дослідження професор Дундон Є.