Сосиски необхідно варити всього 20 секунд з моменту закипання. Про це розповіли дієтологи.
Виробники стверджують, що дуже якісні сосиски корисні для організму: вони благотворно впливають на шкіру і допомагають поліпшити роботу мозку. Як пояснила дієтолог, в 100 грамах цього м’ясного продукту міститься 0,9-3% добової норми вітаміну Е і 8-24% від рекомендованого щоденного рівня споживання вітаміну В.
У зв’язку з цим на епідерміс і нейрони ковбасні вироби навряд чи нададуть будь-який позитивний вплив. Засумнівалася медик також в твердженні про користь сосисок для щитовидної залози.
За словами лікаря, людина повинна отримувати по 150 мкг йоду на добу, а в 100 грамах м’ясного продукту міститься тільки 2 мкг цього мікроелемента. Не принесуть користі ковбасні вироби кровоносній системі і суглобам, оскільки вони не настільки багаті необхідними речовинами.