Заморозка м’яса – це спосіб, що дозволяє помітно продовжити термін зберігання. Проте проблема полягає в тому, що розморожування м’ясних шматочків займає чимало часу.
Якщо відмовитися від штучного прискорення процесу і не використовувати мікрохвильову піч, то чекати доводиться мінімум 6 годин.
А якщо м’ясний шматок є дуже великим, то на його відтавання може піти ціла доба. Однак є спосіб помітно прискорити розморожування м’яса, при цьому не відправляючи його в НВЧ-піч.
Так, продукт необхідно полити однією рідиною, яка з високою ймовірністю знайдеться у вашій кухонній шафці у скляній ємності.
Як обробити м’ясо
Як тільки ви дістали м’ясний продукт із морозильної камери і поклали його на тарілку, встановлену на кухонному столі, полийте заморожений шматок оцтом.
Об’єм рідини повинен бути невеликим, щоб не перетворити розморожування на маринування. Крім того, оцет можна змішати з водою у рівних пропорціях.
Просту процедуру можна здійснити і через пару годин після початку процесу розморожування м’яса. Пізно не буде: хитрість спрацює і в цьому випадку.
Результати процедури
За рахунок оцту відбудеться дуже швидкий перехід води із твердого стану в рідкий.
Прискорене танення льоду допоможе розморозити м’ясо набагато раніше, ніж планується.
Крім того, використання кислої рідини позитивно вплине на смак і консистенцію майбутньої страви: м’ясний продукт стане набагато апетитнішим, м’якшим і ніжнішим.