Принцеса Діана, на відміну від інших членів королівської родини, не була вибагливою у виборі їжі. Як розповідає багаторічний королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді, єдиним продуктом, який вона відмовлялася вживати, було червоне м'ясо, за винятком баранини.
Водночас колишній особистий шеф-кухар Діани поділився, що однією з її улюблених страв був простий томатний мус. Якщо ви ще не куштували цю страву, то це фактично стиглі помідори, перетерті до однорідної консистенції й подані охолодженими.
Що відомо про улюблену страву Леді Ді
Часто цю страву подають як заправку або закуску під час багатокомпонентних обідів, наприклад, у вигляді канапе на скибочках кростіні або з легкою ароматною заправкою, такою як трюфельна олія чи апельсиновий мармелад.
Дехто може подати її у келиху для мартіні. Однак принцесі Діані більше подобався пікантний варіант томатного мусу, який подавали з кропом і лобстером.
У своїй кулінарній книзі "Їсти по-королівськи" МакГрейді розповідав, що улюблений томатний мус принцеси Діани складався з простих інгредієнтів: помідорів, рослинної олії, цибулі, майонезу, сметани, томатної пасти, желатину та свіжого кропу.
Королівський шеф-кухар охолоджував мус в окремих креманках у холодильнику, а перед подачею обережно відділяв його від форми за допомогою ножа, викладав на тарілку і подавав зі смаженим на лимонному маслі хвостом лобстера та крес-салатом.
Зазначається, що для принцеси Діани томатний мус був більше, ніж просто унікальна страва.