Один з кращих осінніх фруктів для нормалізації артеріального тиску і захисту від хвороб серцево-судинної системи – це айва.
За словами фахівців, її споживання перешкоджає розвитку ішемічної хвороби серця.
Серед осінніх дарів природи, що володіють властивістю захищати людину від розвитку проблем, пов’язаних з серцем і судинами, особливе місце займає айва. Ця “родичка” груші і яблука не так популярна, як вони через свій терпкий смак в сирому вигляді. Однак експерти радять їсти айву приготовленою, тобто, запеченою – її плоди принесуть здоров’ю дуже багато користі.
Зокрема, приготована айва допомагає при розладі шлунка, вона може нормалізувати діяльність шлунково-кишкового тракту, розповіли фахівці виданню Food News.
Інший важливий плюс осіннього фрукта – його сприяння в регуляції артеріального тиску.
“Айва містить калій, який бере участь в процесах розподілу рідини по тілу, допомагає підтримувати нормальний кров’яний тиск, сприяє розслабленню кровоносних артерій, що знижує ризик ішемічної хвороби серця, серцевих нападів, інсульту”, – констатують експерти.
Восени вживання айви надає підтримку імунітету. Її плоди багаті вітаміном С, який здатний зменшувати запалення, а також іншими антиоксидантами. Флавоноїди і фітонутрієнти цього фрукта допомагають боротися з пошкодженням клітин вільними радикалами, що запобігає виникненню різних захворювань, робить роботу імунної системи більш ефективною.