Скоро всі дачники й городники збиратимуть урожай червоного буряка. Проте городники-початківці не знають коли та як це робити.
Найкраще робити це в сонячний день, коли сухий ґрунт. Зазвичай столові буряки дуже легко вириваються. А якщо будете збирати урожай в суху погоду, то вам не доведеться чистити їх від землі. І зберігаються такі буряки краще.
Збирайте урожай обережно, щоб не зробити пошкодження, бо навіть невелика подряпина спровокує псування.
Зірвані буряки треба розкласти на 2-4 години на землі в один шар, щоб полежали на сонці й провітрилися.
Обрізайте листя, залишаючи 1 см від верху буряка. Його можна відкрутити, але дуже обережно.
І відразу складайте туди, де будуть зберігатися буряки, щоб зайвий раз не перекладати й не дряпати їх. Посортуйте за розмірами. Маленькі краще використовувати в першу чергу, вони довго не зберігатимуться.