Норвезькі дослідники виявили, що фолієва кислота може спричинити розвиток раку в організмі людини. Вона є у великій кількості продуктів, крім того, часто її приймають як харчову добавку.
Чим небезпечна фолієва кислота?
Лікарі стверджують, що ця речовина може стати небезпечною для людини, якщо вживати її занадто багато і часто. У цілому нині фолієва кислота знижує ризик онкології, але з позитивного на організм її слід використовувати у дуже малих кількостях. Інакше вона провокує поширення ракових клітин.
Дослідники відзначають: якщо ви приймаєте полівітаміни, потрібно звертати увагу на те, щоб у них не містилося понад 400 мікрограмів фолієвої кислоти і не використовувати її як харчову добавку без рекомендацій лікаря.
Усі препарати, вітаміни та біологічно активні добавки слід приймати, погодивши їх із лікарем.