Якщо ви повернулись з лісу з уловом лісових грибів, ваше завдання їх переробити та смачно приготувати.
Гриби вбирають як губка всі токсичні речовини, тому заморожувати їх сирими не можна – їх потрібно відварити.
Крім того, під час варіння гриби очищаються від лісового сміття.
Термічна обробка грибів не лише допоможе очистити їх від сміття, а прибере гіркоту, яка притаманна сирим грибам.
У холодильнику гриби довго не варто зберігати. Якщо ви плануєте додавати їх у суп, салати, робити заготовки, їх треба заморожувати.
Час варіння перед заморожуванням залежить від виду грибів.
Наприклад, лисички потрібно варити 30 хвилин, опеньки – 20-30 хвилин, білі гриби – 40 хвилин, підберезники – 50 хвилин, маслюки – 30 хвилин.
Після варіння гриби потрібно відкинути на друшляк, щоб зійшла зайва волога.
Після цього гриби можна покласти в пакети та відправити у морозилку.
Гриби можна зберігати у морозилці до року, але відварні рекомендується розморозити та з’їсти протягом шести місяців.